ARA

Fasulye Çorbasý (6 Kiþilik)

Fasulye Çorbasý (6 Kiþilik) Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar piþirin.






Malzemeler:

2 Su Bardaðý Kuru Fasulye
2 Soðan
1 Limon
2 Çorba Kaþýðý Sývýyað
1,5 lt Et Suyu
600 gr Kemiksiz Kuzu Eti
Tuz, Karabiber
1 Demet Dereotu

Hazýrlanýþý :

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar piþirin.

Soðanlarý soyup küçük küpler halinde doðrayýn. Limonu sýcak su ile iyice yýkayýn. Ardýndan kabuklarýný rendeleyin. Suyunu sýkýn.

Bir tencerede 1 çorba kaþýðý sývýyaðý kýzdýrýp soðanlarý kavurun. Fasulyenin suyunu süzüp tencereye et suyunun ve rendelenmiþ limon kabuðunun yarýsý ile birlikte ilave edin. Kapaðýný kaparak 45 dakika kadar piþirin.

Bu arada etin sinirlerini temizleyip küçük küpler halinde doðrayýn. Tuz ve karabiberle tatlandýrýp üzerine limon kabuðunun yarýsýný serpin. Kalan yaðý büyük bir tavada kýzdýrýn. Eti tavaya alýp hafifçe kavurun. Eti tavadan çýkarýp tavaya bir miktar et suyu ekleyip piþirin. Tavada piþirdiðiniz karýþýmý fasulyeye ilave edip 45 dakika daha piþirin. Ardýndan eti ekleyip 60 dakika piþirin.

Dereotunu yýkayýp ayýkladýktan sonra ince ince kýyýn. Dereotunu çorbanýn üzerine serpip servis yapýn.

Öneri: Daha yoðun bir çorba elde etmek için servis yapmadan önce fasulyenin yarýsýný çorbanýn içinden alýp püre haline getirdikten sonra tekrar ilave edebilirsiniz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen