ARA

Soðan Çorbasý (4 kiþilik)

Soðan Çorbasý (4 kiþilik) Önce fýrýnýnýzý orta hararette ýsýtýn. Ön hazýrlýk olarak soðanlarýn kabuklarýný soyup, piyaz doðrayýn.






Malzemeler:

400 gr. Soðan
2 Çorba Kaþýðý Tereyaðý
5 Bardak Et Suyu
1/3 Tatlý Kaþýðý Karabiber
4 Dilim Tost Ekmeði
1 Bardak Gravyer veya Kaþar Peyniri Rendesi

Hazýrlanýþý :

Önce fýrýnýnýzý orta hararette ýsýtýn. Ön hazýrlýk olarak soðanlarýn kabuklarýný soyup, piyaz doðrayýn. Tost ekmeði dilimlerinin kabuk kýsýmlarýný alýp, iç kýsmýný küçük küpler halinde kesin. Bu ekmekleri fýrýn tepsisine koyup, 10 -15 dakika, hafifçe kahverengileþinceye kadar piþirin. Ekmekleri fýrýndan alýp bir kenarda saklayýn.

Orta boy bir tencereye tereyaðý koyup eritin. Yað kýzýnca, soðanlarý katýp, 4 -5 dakika sürekli karýþtýrarak öldürün. Et suyunu ve biberi katýn. Karýþýmý 10 dakika aðýr ateþte piþirin.
Çorbayý, bir kepçesini ayýrýp, kalaný derin bir cam kaba aktarýn. Üzerine sýrasýyla, kýzarmýþ ekmekleri ve peynir rendesini serpiþtirin. Ayýrdýðýnýz bir kepçe çorbayý peynirin üzerine dökün. Kabý fýrýnýn en üst katýna sürün. 2 dakika sonra kabý fýrýndan alýp, soðan çorbasýný sýcak olarak servis edin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen