ARA

Top Tarhana Çorbasý (6 kiþilik)

Top Tarhana Çorbasý (6 kiþilik) Kurutulmuþ tarhana ile nohutu bir gece önceden ýslatalým. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim.






Malzemeler:

2 Parça Tarhana
1/2 Su Bardaðý Nohut
1/2 Su Bardaðý Kuþbaþý Yaðsýz Koyun Eti
1 Adet Ýri Domates
5 Diþ Sarmýsak
1 Çorba Kaþýðý Margarin

Hazýrlanýþý :

Kurutulmuþ tarhana ile nohutu bir gece önceden ýslatalým. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardaðý suyu ekleyip, etler yumuþayýp lime lime olana dek piþirelim.

Piþen çorbayý ateþten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüþ sarmýsaklarý ekleyelim. Margarini tavada kýzdýrarak kýrmýzý biberi ekleyelim. Yaðý çorbanýn üzerine gezdirerek servis yapalým.

Tarhananýn Yapýlýþý : Top tarhana Denizli yöresinde deðirmenlerde normal undan ayrý olarak tarhanalýk iri kepekli buðdaydan öðütülür. Bire bir ölçüde kaynamýþ suyun içine kepekli un katýlýr. Karýþtýrýlarak aðýr ateþte koyuþana dek piþirip, hamurla özleþene dek yoðrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapýlmýþ büyük kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoðrulur. 3 hafta sonunda top top þekil verilerek güneþte kurutulur.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen