ARA

Enginarlý Risotto

Enginarlý Risotto Büyük ve yapýþmaz bir tavada soðanlarý yumuþayýncaya dek kavurun. Enginarlarý ve sarýmsaðý ekleyerek kavurmaya devam edin.


Malzemeler:

1/2 fincan kýyýlmýþ soðan
2 fincan dilimlenmiþ enginar kalbi
1 yemek kaþýðý kýyýlmýþ sarýmsak
2 fincan pirinç
1/3 fincan sek beyaz þarap
400 gr et suyu
Tuz, karabiber
¼ fincan doðranmýþ maydanoz
¼ fincan rendelenmiþ parmesan peyniri

Hazýrlanýþý:

Büyük ve yapýþmaz bir tavada soðanlarý yumuþayýncaya dek kavurun. Enginarlarý ve sarýmsaðý ekleyerek kavurmaya devam edin.

Pirinci ilave edin, yaklaþýk 1-3 dakika daha kavurun. Þarabý dökün, sýk sýk karýþtýrarak, pirinç tüm sýuyu çekene kadar piþirin.

Et suyunu ýsýtýn. Yarým fincan kadarýný pirince ekleyin, suyunu çekene dek, 3-5 dakika süreyle karýþtýrýn. Kalan et suyunu yavaþ yavaþ ekleyin ve karýþtýrmayý ihmal etmeyin.

25 dakika kadar piþirin. Daha fazla sývýya gerek varsa su ekleyin. Piþen risottoyu tuz ve karabiber ile tatlandýrýn. Maydanoz ve parmesan peynirini serpin, iyice karýþtýrdýktan sonra servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen