ARA

Çocuk için Makarna Salatasý

Çocuk için Makarna Salatasý Suyu ve tuzu tencereye boþaltýp orta ateþte kaynamaya býrakýn.


Malzemeler:

2 su bardaðý kalem makarna (piþmemiþ)
2 su bardaðý su
1 su bardaðý yoðurt
2 çorba kaþýðý mayonez
1 su bardaðý konserve garnitür (bezelye-havuç)
10 adet biberli yeþil zeytin
10 dilim salam
1 çay kaþýðý tuz

Hazýrlanýþý:

Suyu ve tuzu tencereye boþaltýp orta ateþte kaynamaya býrakýn. Su kaynamaya baþlayýnca makarnalarý tencereye ilave edip yumuþayana kadar arada karýþtýrarak piþirin. Makarnayý ocaktan aldýktan sonra soðumaya býrakýn.

Geniþ ve çukur bir kabýn içine yoðurt ve mayonezi koyup çocuðunuzun karýþtýrmasýna müsaade edin. Makarna ýlýnýnca yoðurtlu karýþýma ekleyip iyice karýþtýrýn. Salam dilimlerini ince þeritler halinde kesin. Zeytinleri ince halkalar halinde keserek hazýrlayýn.

Garnitür, salam ve zeytin dilimlerini makarnaya ekleyip tüm malzeme karýþana kadar çocuðunuzun karýþtýrmasýna izin verin. Makarna salatasýný servis tabaklarýna koyduktan sonra afiyetle tadýný çýkarabilirsiniz.

Not: Çocuðunuzun sevdiði bir makarna çeþidini kullanabilirsiniz. Önceden haþlanmýþ veya kýzartýlmýþ tavuk eti, kýrmýzý et parçalarý veya sosis dilimleri ile salatayý farklý lezzetlerde hazýrlayabilirsiniz. Servis yaparken domates sosu veya ketçap ilave edebilirsiniz.

Afiyet Olsun



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen