ARA

Ev Yapýmý Dondurma

Ev Yapýmý Dondurma 2 bardak sütü çelik tencereye alýn. Vanilyayý ilave edip orta ateþte karýþtýrýn.


Malzemeler:

2 su bardaðý süt
1 tatlý kaþýðý vanilya
4 yumurta sarýsý
1 su bardaðý tozþeker
200 gr süt kremasý

Hazýrlanýþý:

2 bardak sütü çelik tencereye alýn. Vanilyayý ilave edip orta ateþte karýþtýrýn. Kaynamaya baþlayýnca ateþten alýp 15 dakika dinlendirin. Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrý bir kaba dökün. Sütü boþalttýðýnýz tencereye 4 yumurta sarýsý ve tozþekeri alýp el mikseri ile hýzlý hýzlý çýrpýn.

Ilýk sütü yumurtalý karýþýma azar azar dökerek sürekli karýþtýrýn. Tencereyi içi su dolu baþka bir kabýn içine oturtup (benmari usulü) kýsýk ateþte sürekli karýþtýrarak piþirin.Kaynatmamaya özen gösterin, krema kývamýna gelinceye kadar 10-15 dakika piþirin. Krema, kaþýðý yapýþmaya baþlayýnca ayrý bir kaba döküp soðumaya býrakýn.

Üzerinin kaymak tutmamasý ve pürüzsüz bir krema kývamýnda olmasý için arada bir karýþtýrýn.200 gr süt kremasýný ayrý bir kasede hafifçe çýrpýn. Hazýrladýðýnýz soðuk kremaya azar azar dökerek karýþtýrýp yedirin. Üzerini kapatýp buzlukta donuncaya kadar bekletin. Karýþýmý derin bir cam kalýba alýn ve üzerini alüminyum folyo ile örtün.

Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Karýþým, biraz toparlamaya baþladýðý zaman buzluktan çýkarýp mikserle birkaç saniye çýrpýn. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çýkarýp mikserle çýrpýn. Dondurma kývamýna gelene kadar bu çýrpma iþlemini tekrarlayýn. Hazýrladýðýnýz dondurmayý alüminyum saklama kaplarýna alýp aðzýný sýkýca kapatýn ve servis yapýncaya kadar buzlukta bekletin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen