ARA

Bebek Ýçin Brokolili Peynirli Top

Bebek Ýçin Brokolili Peynirli Top 7-8 dakika kadar brokolileri haþlayýp soðutun.


Malzemeler:

30 gr elenmiþ un
110 gr brokoli
4 dilim kenar kabuðu çýkarýlmýþ taze beyaz ekmek
30 gr. çedar peyniri
30 gr. mozzerella peyniri
3 yemek kaþýðý ufalanmýþ kuru ekmek
3 yemek kaþýðý rendelenmiþ parmesan peyniri
1,5 yemek kaþýðý elenmiþ un
1 çýrpýlmýþ yumurta
3-4 yemek kaþýðý ayçiçek yaðý

Hazýrlanýþý:

7-8 dakika kadar brokolileri haþlayýp soðutun. Taze ekmekleri blendera koyun ve ufalayýn. Karýþýmý bir kaba alýn. Blender’a brokoli, çedar ve mozzerella peynirlerini koyup yumuþak bir kývama gelinceye kadar karýþtýrýn. Ufalanmýþ taze beyaz ekmeklerinden ve 1-2 çay kaþýðý çýrpýlmýþ yumurtadan alýp bu karýþýma ekleyin ve karýþtýrýn. Karýþýmdan minik toplar yapýn. Ufalanmýþ kuru ekmeði ve rendelenmiþ parmesan peynirini geniþ bir tabaða alýn.

Geniþ bir tabaða elenmiþ unu ve bir kaba çýrpýlmýþ yumurtayý koyun. Minik toplar haline getirdiðiniz brokoli ve peynir toplarýný önce un ile parmesan peyniri karýþýmýna bulayýn, sonra çýrpýlmýþ yumurtaya batýrýp kuru ekmek kýrýntýsýna bulayýn. Ardýndan en az 1 saat buzdolabýnda bekletin. Yapýþmaz bir tavada sývýyað ýsýndýktan sonra toplarý içine atýn ve yüksek ateþte her yüzü 30 saniye kadar çevirerek kýzartýn. Kaðýt havlu serdiðiniz geniþçe bir kaba piþen toplarý alýn ve soðuttuktan sonra servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen