ARA

Süpermenli Profitrol

Süpermenli Profitrol Sütü bir tencerede kaynatýn.


Malzemeler:

Krem Patisseri Ýçin;
5 Su Bardaðý Süt
1.5 Su Bardaðý Toz Þeker
2 Kahve Fincaný Un
1 Kahve Fincaný Niþasta
3 Yumurta
1 Paket Vanilya
Çikolata Sosu Ýçin;
Çið Krema
2 Paket Çikolata

Hazýrlanýþý:

Patisserinin Hazýrlanýþý: Sütü bir tencerede kaynatýn. Çukur bir kapta yumurtalarý ve toz þekeri çýrparak kabartýn. Vanilya ekleyerek tekrar çýrpýn. Kaynamýþ 1 bardak sütü, unu ve niþastayý ilave ederek yeniden çýrpýn. Geri kalan sütü karýþýma ilave edin. Karýþýmý bir kaba boþaltýn. Ateþin üzerine 2/3?si su dolu bir tencere koyup kabýnýzý üzerine oturtun. Karýþýmýnýz aðýrlaþýncaya kadar piþirin. Ocaktan aldýðýnýz kremaya 3 çorba kaþýðý margarin koyarak mikserle karýþtýrýn.

Çikolata Sosunun Hazýrlanýþý: Çið kremayý bir tencereye koyun. Ocakta kaynadýktan sonra çikolatalarý içine atarak eritin. Kývama gelince altýný kapatýn. Soðumasý için bir kenara ayýrýn. Profiterolün Hazýrlanýþý: Soðuyan krem pafisseriyi bir tabaða alýn. Süpermen þekli vererek üzerine çikolata sosu dökün. Badem ezmesiyle Süpermen armasý, eldiven ve ayakkabý þekilleri hazýrlayarak gýda boyasýna batýrýn. Profiterolü bunlarla süsleyerek soðutun ve çocuðunuza servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen