ARA

Viþne Marmelatý

Viþne Marmelatý Viþneleri bol suda iyice yýkayýp, saplarý ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardaðý su ilave edip, kapaðýný kapattýktan sonra ateþe oturtun.


Malzemeler:

5 Kg Þeker
5 Kg Viþne

Hazýrlanýþý:

Viþneleri bol suda iyice yýkayýp, saplarý ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardaðý su ilave edip, kapaðýný kapattýktan sonra ateþe oturtun.

Viþneler saldýklarý suyu tekrar çekmeye baþladýklarýnda tencereyi ateþten alýn. Viþneleri tahta bir kaþýk yardýmýyla ezip süzgeçten geçirin, þeker katýn ve tekrar ateþe oturtun.

Karýþtýrarak, marmelat koyuluðuna gelinceye dek kaynatýn. Marmelat kývamýna geldiðinde tencereyi ateþten alýp, soðumaya býrakýn.

Viþne marmelatý ýlýndýðýnda kavanozlara boþaltýn. Marmelat soðuduðunda kavanozlarýn kapaklarýný kapatýp, serin bir yerde saklayýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen