ARA

Frenk Üzümü Marmeladý

Frenk Üzümü Marmeladý Frenküzümlerini yýkayýn, süzün ve saplarýný ayýrýn.


Malzemeler:

2.5 kilogram siyah frenk üzümü
850 gram reçel þekeri
1 paket limon tuzu

Hazýrlanýþý:

Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kýsýk ateþte karýþtýrarak bir taþým kaynatýn. 1 dakika köpük köpük oluncaya kadar piþirin. Ateþten alýp 1 saat dinlendirin. Meyveleri sularýyla birlikte ince bir süzgeçten geçirerek baþka bir tencereye aktarýn. Bu sýrada meyvelerin üstüne kaþýkla iyice bastýrarak ezin. Elde ettiðiniz meyve püresini reçel þekeri ve limon tuzu ile karýþtýrýn.

Devamlý karýþtýrarak bir taþým kaynatýn. 3 dakika köpük köpük oluncaya kadar kaynamaya býrakýn. Bu sýrada üstte biriken köpükleri bir kevgir yardýmýyla alýp atýn. Sýcak reçeli hemen sterilize edilmiþ cam kavanozlara doldurun ve kapaklarýný kapatýn. 2 dakika beklettikten sonra tersyüz edin. 20 dakika sonra tekrar tersyüz edin ve tamamen soðumaya býrakýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen