ARA

Portakal Reçeli

Portakal Reçeli Portakallarý kabuklarýyla yýkayýn, tavla zarý iriliðinde doðrayýp, bir tencereye koyun.


Malzemeler:

2-3 adet büyük portakal
1 su bardaðý greyfurt suyu
2 adet büyük greyfurt
1 çay kaþýðý limon tuzu
2 kg toz þeker
1 adet limon

Hazýrlanýþý:

Portakallarý kabuklarýyla yýkayýn, tavla zarý iriliðinde doðrayýp, bir tencereye koyun. Üzerine kabuðu ve zarlarý soyulmuþ greyfurt parçalarýný, bir bardak greyfurt suyunu ve portakallarý örtecek kadar su koyun. Portakal kabuklarý yumuþayýncaya dek orta ateþte piþirin. 1-2 iki saat kadar dinlenmeye býrakýp, tencereye boþaltýn. Portakallýn suyu kadar kadar toz þeker ölçüp üzerine ilave edin ve orta ateþte yavaþ yavaþ kaynatýn.

Kaynamaya baþladýktan onbeþ dakika sonra limon suyunu katýn. Arada bir köpükleri alýn, onbeþ-yirmi dakika daha kaynatýn. Limon tuzu, yarým kahve fincaný su ile eritip reçele ilave edin. Reçelin hazýr olup olmadýðýný anlamak için, bir kesme þekerin üzerine bir damla damlatýn, eðer damla þekerin üzerine yayýlmazsa hazýr, yayýlýrsa henüz hazýr deðil demektir. Ateþten alýp soðuttuktan kavanozlara koyup saklayýn.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen