ARA

Patlýcan Reçeli

Patlýcan Reçeli Patlýcanlarýn yeþil yapraklarýyla birlikte sap kýsýmlarýný kesin. Kabuklarýný soyun.


Malzemeler:

30 adet küçük boy patlýcan
1.5 kg tozþeker
1 litre su
1 limonun suyu

Hazýrlanýþý:

Patlýcanlarýn yeþil yapraklarýyla birlikte sap kýsýmlarýný kesin. Kabuklarýný soyun. Reçellik olarak alacaðýnýz patlýcanlarýn boyu 5-6 cm olmalý. Bu boyda küçük patlýcan bulamadýðýnýz takdirde bostan patlýcaný reçeli de yapabilirsiniz.

Patlýcanlarý büyük bir tencereye alýp üzerini geçecek kadar sýcak su ilave edin. 15-20 dakika kadar haþlayýn. Patlýcanlarýn suyunu üzüp 4-5 kez soðuk sudan geçirin ve 20 dakika soðuk suda bekletin.

Tozþekeri büyük bir tencereye alýp üzerine 1 litre su ilave edin. Koyulaþýp þerbet kývamýna gelinceye kadar kaynatýn. Patlýcanlarýn suyunu süzüp þerbete ekleyin ve reçel kývamýna gelene kadar aðýr ateþte kaynatýn.

Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taþým daha kaynatýn. 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun. Reçeller soðuduktan sonra kavanozlarýn kapaklarýný sýkýca kapatýn.

Afiyet Olsun.







COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen