ARA

Domates Reçeli

Domates Reçeli Bademleri bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün kabuklarýný soyun. Domatesleri yýkadýktan sonra kabuklarýný özenle soyun.


Malzemeler:

40 adet domates
40 adet taze badem
8 su bardaðý þeker
4 su bardaðý su
1.5 tatlý kaþýðý limon tuzu
Dilerseniz bir çay kaþýðý vanilya

Hazýrlanýþý:

Bademleri bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün kabuklarýný soyun. Domatesleri yýkadýktan sonra kabuklarýný özenle soyun. Soyulmuþ domatesleri, sönmemiþ kireç kaymaðýnda 2 saat kadar bekletin.

Ýyice sertleþen domatesleri kireç suyundan çýkartýp bol suyla 2-3 kez yýkayýn. Domatesleri avucunuzla sýkýca kavrayarak ALT kýsýmlarýndan delin. Yine avucunuzla kavrayarak, yavaþ yavaþ sýkýp, içindeki tüm suyu çýkartýn.

(Bu iþlemi çok dikkatli yapmalýsýnýz, domates patlamamalý, suyu sadece deldiðiniz delikten boþalmalý) Suyu sýkýlmýþ domateslerin içerisine soyulmuþ bademlerden birer adet yerleþtirin. Domatesleri yeniden avucunuzla sýkýþtýrýn.

Þeker ve suyu yarým saat kaynatýn. Sürenin sonunda domatesleri içine atýn. 30-45 dakika civarýnda piþirin. Piþmeye yakýn limontuzunu atýn. Þerbeti tabaða damlatma yöntemiyle piþmeyi kontrol edin. Reçelleri çok dikkatle kavanozlara boþaltýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen