ARA

Bu Yiyecekler Bahar Diyetlerinde Yardýmcýnýz Olacak

Bu Yiyecekler Bahar Diyetlerinde Yardýmcýnýz Olacak Baharýn geliþiyle diyet yapmaya baþlayanlarýn en büyük destekçileri, yine mutfaktan çýkýyor.


Fazlasýný engelleme konusunda usta: Elma
Elmanýn içindeki pektin isimli madde tokluk hissi yaratýyor. Bol lifli bir meyve olmasý da, açlýk hissini uzun süre bastýrmasýný saðlýyor. Bu nedenle elma, tüm dünyada nam salmýþ leziz ve saðlýklý bir ara öðün olarak kabul görüyor.

Tokluðu hisset: Yulaf ezmesi
Yulaf ezmesi diyet yapanlarýn en yakýn dostlarýndan. Karbonhidrat aðýrlýklý olmasýna raðmen içinde bolca potasyum, magnezyum, folik asit ve besin lifi de bulunuyor. Bu nedenle diyetlerde sýkça kullanýlýyor. Süt ya da yoðurtla karýþtýrýlarak yenen yulaf ezmesi, uzun süreli tokluk hissi veriyor.

Yeþilin her tonu kabul: Salata
Salatanýn içindeki yeþillikler, lifli yapýlarý sayesinde mideyi uzun süre aç kalmaktan koruyor, tokluk hissi oluþturuyor. Bu nedenle de yýllardýr forma girmek isteyenlerin en büyük yardýmcýsý bol yeþillikli salatalar oluyor.

Protein deposu: Yumurta
Yumurtanýn içerdiði bol miktardaki protein, açlýðýný bastýrmak isteyenlere leziz bir seçenek sunuyor. Sabahlarý yenen bir haþlanmýþ yumurta, kiþiyi uzun süre tok tutuyor. Böylece abur cuburlardan uzak kalmak mümkün oluyor.

Sofradan eksik olmasýn: Baklagiller
Kuru fasulye, mercimek, barbunya gibi baklagiller, gaz þikayeti yarattýðý gerekçesiyle evlerde çok sýk yapýlmýyor. Oysa onlar kolesistokinin adlý hormonun salgýlanmasýnda önemli rol oynuyor. Bu hormon sindirim sisteminin düzenli çalýþmasýný saðlayarak aç hissetmenin önüne geçiyor. Üstelik de protein bakýmýndan çok zengin olduðundan, saðlýklý bir öðünün anahtarý oluyor.

Marifeti sadece kokusu deðil: Tarçýn
Tarçýn, insülin dengesini korumaya yardýmcý oluyor. Kan þekeri ve kolesterolün dengelenmesinin yaný sýra tatlý yeme isteðine de en masumundan çare oluyor. Bir çay kaþýðýnýn yarýsý kadar toz tarçýn bitki çayýna karýþtýrýldýðýnda veya çubuk tarçýn çayýn içinde bekletildiðinde, tatlý krizinin de önüne geçiliyor.

Mideniz bahar yeri: Karnabahar
Karnabahar da en önemli diyet yardýmcýlarý arasýnda yer alýyor. Çünkü sevenlerinin yanýnda pek çok sevmeyeni de bulunan bu sebze, besin lifleri açýsýndan çok zengin olmasýyla biliniyor. Bu nedenle mutfaklarda daha çok yer almayý hak ediyor.

Karnabaharýn kuzeni sayýlýr: Brokoli
Karnabahara çok benzeyen brokolinin diyete yardýmcý olma gücü yine ayný sebebe dayanýyor. Brokoli de besin lifi açýsýndan oldukça zengin. Bu da midenizde daha uzun süre tokluk hissi yaratabileceði anlamýna geliyor.

Gerçek bir efsane: Sarý leblebi
Sarý leblebi, midede fazlaca üretilmiþ olan ve vücudu açlýða hýzlýca götüren mide asitlerini azaltýyor. Bu nedenle bir avuç sarý leblebi, fazla yemeyi engellemek için en pratik yardýmcý olma özelliði taþýyor.

Kalsiyum ve protein güçlerini birleþtiriyor: Yoðurt
Yoðurt, içindeki bolca kalsiyum ve proteinin güçlerini birleþtirmesi sonucu diyetlerin vazgeçilmezi olarak öne çýkýyor. Üstelik doyurucu ve besleyici olmasýnýn yaný sýra, nefis lezzetiyle de keyif veriyor.

Aþýrýya kaçmamalý: Badem
Açlýk hissi baþ gösterdiðinde, gönül rahatlýðýyla yenebilecek bir seçenek de badem. Hali hazýrda içinde birçok besin lifi, vitamin ve mineral bulunan güzeller güzeli badem, içeriðinde omega 3 yað asitleri bulunmasý sebebiyle de düzenli olarak tüketmemiz gerekenlerden.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen