ARA

Fýrýnda Diyet Patlýcan

Fýrýnda Diyet Patlýcan Patlýcanlarýn kabuklarýný soymadan halka þeklinde doðrayýn.


Malzemeler:

2 adet patlýcan
3 adet domates
1 diþ sarýmsak
1 çay kaþýðý kekik
Yarým su bardaðý sývý yað
2 su bardaðý su
Yarým kâse rendelenmiþ kaþar peyniri

Hazýrlanýþý:

Bir kaba tuzlu su koyup patlýcanlarý bekletin. Su ýsýtýcýsýnda suyu kaynatýn. Tencereye kaynamýþ su ve sývý yað ekleyip karýþtýrýn. Patlýcanlarýn suyunu süzüp tencereye ekleyin. Yumuþayýncaya kadar haþlamaya býrakýn. Tam bu sýrada zamaný iyi deðerlendirmek için domates sosuna geçin. Domatesi parçalara bölüp mutfak robotuna alýn. Sarýmsaðýn kabuðunu soyup dilimleyin ve robotun içine ekleyin.

Yüksek hýzda robottan geçirin. Domatesi tavaya alýp yüksek ateþte kavurun. Ocaktan almadan önce tuz ve kekiði ekleyin. Bu sýrada patlýcan haþlanmýþ oluyor ve suyunu süzün. Orta büyüklükte bir borcama patlýcanlarý yerleþtirin. Üzerine domates sosunu ve rendelenmiþ peyniri ekleyin. Önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda peynir kýzarana kadar piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen