ARA

Otlu Ravioli – Diyet

Otlu Ravioli – Diyet Maydanozu temizleyip kýyýn.


Malzemeler:

2 su bardaðý un
3 yumurta
Yarým demet maydanoz
250 gr lor peyniri
1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
Tuz
Üzeri Ýçin;
4 diþ sarýmsak
1 su bardaðý domates püresi
4 dilim kurutulmuþ domates
15 gr tereyaðý

Hazýrlanýþý:

Maydanozu temizleyip kýyýn. Un, yumurta, bir tutam tuz ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kývam elde edinceye kadar çekin. Hamuru unlu bir tezgaha alýp elinizle yoðurun. Folyoya sarýp 20 dakika buzdolabýnda bekletin. Domatesli sos için, kurutulmuþ domatesleri ýlýk suda beklettikten sonra kýyýn. Tereyaðýný tavada eritip sarýmsaklarý kavurun. Domates püresi ve domatesleri ilave edip 56 dakika daha kavurun.

Hamuru 4 eþit parçaya bölün. Unlanmýþ tezgahta oklavayla ince yufkalar açýn ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya býrakýn. Yufkalardan 5'er cm'lik daireler kesin. Ortalarýna birer tatlý kaþýðý lor peyniri paylaþtýrýn. Maydanozlu ravioli hamurlarýný 1 tatlý kaþýðý tuz ve 1 çorba kaþýðý zeytinyaðlý bol suda haþlayýp süzün. Servis tabaðýna alýp üzerine domatesli sosu gezdirin. Sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen