ARA

Diyet Sebze Tava

Diyet Sebze Tava Patates, havuç, soðan ve kabaðý yýkayýp temizleyelim.


Malzemeler:

1 Demet Maydanoz
1 Adet Kabak
1 Adet Soðan
1 Tatlý Kaþýðý Zeytinyaðý
Tuz
1 Adet Havuç
1-2 Çorba Kaþýðý Mýsýr Unu
1 Adet Patates

Hazýrlanýþý:

Patates, havuç, soðan ve kabaðý yýkayýp temizleyelim. Maydanoz, fesleðen ve sebzeleri buharda veya çok az suda haþlayalým. Ýyice piþtikten sonra sebzeleri tahta kaþýkla ezerek püre haline getirelim. Yaðsýz bir tavaya bir tatlý kaþýðý zeytinyaðý koyalým. Ýyice kýzdýralým. Hazýrladýðýmýz sebzeli karýþýmdan tavaya bir kepçe kadar alalým.

Þekil verebilmek için sebzenin içine bir miktar mýsýr unu veya galeta unu ilave edelim. Sebzeleri tavada devamlý karýþtýralým. Karýþýmýn bir süre sonra katýlaþtýðýný ve sebzelerin birbirine yapýþtýðýný göreceksiniz. Sebzeler mücver þeklini aldýðýnda alt üst ederek iki tarafýný da kýzartalým. Dilediðimiz miktarda kýzardýðýnda tabaða alarak garnitürlerle zenginleþtirip ana yemek olarak servis yapalým.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen