ARA

Portakal Kompostosu

Portakal Kompostosu Portakal kabuklarýný soyun ve üzerindeki beyaz etli kýsýmlarý çýkartýn. Bir portakalýn kabuklarýný 1 mm. inceliðinde kýyýn.


Malzemeler:

3 adet portakal
1,5 su bardaðý þeker

Hazýrlanýþý:

Portakal kabuklarýný soyun ve üzerindeki beyaz etli kýsýmlarý çýkartýn. Bir portakalýn kabuklarýný 1 mm. inceliðinde kýyýn.

Portakal kabuðunu üstünü örtecek kadar suyla ateþe koyun. Acýlýðýnýn gitmesi ve yumuþamasý için kaynama esnasýnda suyu birkaç defa deðiþtirin.

Þurubun kývamýnýn tam olup olmadýðýný kontrol etmek için, bir damlayý parmaðýnýza alýn. Þurup hemen akmýyorsa gerekli kývama gelmiþ demektir.

Portakallarý ikiye bölüp, orta kýsýmlarýný sivri uçlu bir býçakla oyup, çekirdeklerini çýkartýn. Portakallarý ve kabuklarýný kývamlý þurubun içine atýn ve 5-10 dakika kaynatýp, ateþten alýn. Soðuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen