ARA

Ýrmikli Elma Kompostosu

Ýrmikli Elma Kompostosu Elmayý çabucak soymak için soyucu býçak kullanýn. Býçaðýn sivri ucuyla elmanýn istenmeyen yerlerini oyarak çýkarmanýz daha pratik bir çözüm olacaktýr.


Malzemeler:

30 gr. limon kabuðu rendesi
10 gr. tereyaðý
125 ml. süt
2 adet ekþi elma
1 adet limon
700 ml. üzüm suyu
700 ml. açýk renk elma suyu
4 adet kakule
60 gr. toz þeker
75 gr. mýsýr unu
50 gr. irmik
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarýsý
Muskat
Tuz

Hazýrlanýþý:

Elmayý çabucak soymak için soyucu býçak kullanýn. Býçaðýn sivri ucuyla elmanýn istenmeyen yerlerini oyarak çýkarmanýz daha pratik bir çözüm olacaktýr. Limonu sýcak suda yýkayýn ve kabuðunu rendeleyin.

Limonun suyunu sýkýn. Limon kabuklarýný, suyunu, kakuleleri, toz þekeri, üzüm ve elma sularýný bir tencereye koyup aðzý kapalý 5 dakika düþük ýsýda piþirin. Elmalarýn kabuklarýný soyun ve çekirdeklerini çýkartýn ve 0,5 cm. aralýklarla dilimledikten sonra üzerlerine hemen 45 ml. limon suyu sürün.

Elmalarý kaynamakta olan kompostonun içine ekleyin ve soðumaya býrakýn. Süt, tereyaðý, limon kabuklarý, bir tutam tuz ve muskatý bir tavada karýþtýrýn. Ýrmiði ve mýsýr ununu ekleyip dibini tutturmadan topak topak olana dek karýþtýrýn. Bir kaba koyun ve önce yumurtayý daha sonra da yumurta sarýsýný ekleyip iyice karýþtýrýn.

Bir tencereye su koyup yeterince tuz atýn ve kaynamaya býrakýn. Su kaynayýnca ateþi kýsýn ve ýslak yemek kaþýðýyla irmikten kaþýk kaþýk lokmalar alýp sýcak suya atýn.
Lokmalarýn su üzerine çýkmasýný bekleyin ve kevgirle alýp kompostonun içinde servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen