ARA

Ýstanbul Yeme Ýçme Sahnesinde Bir Þef Restoraný

Ýstanbul Yeme Ýçme Sahnesinde Bir Þef Restoraný “Avangard Türk Mutfaðý” stilindeki sürprizli lezzetlerinin müdavimlerini ve tüm lezzet avcýlarýný bekliyor…


Ýstanbul’un sevilen þeflerinden Üryan Doðmuþ ve Cihan Kýpçak, geçtiðimiz günlerde Akaretler Sýraevler’de kendi restoranlarýný açtýlar. Adý “yaþ üzüm tanesi” anlamýna gelen Gile Restaurant, sahiplerini her gün mutfakta göreceðiniz gerçek bir “þef restoraný”.

Yaklaþýk 40 kiþilik olan Gile, gerçek bir “fine-dining” restoran ölçeðinde. Sýk sýk yenilenen tadým menüleri, özenle oluþturulmuþ kavý, þarapseverlere yemek eþleþmeleri için önerilerde bulunan someliyesi, seramik sanatçýsý Mehmet Kutlu’nun Gile için tasarladýðý özel tabaklarý ile, estetik bir atmosferde iyi lezzetlerin tadýný çýkarmak isteyen herkesi aðýrlamaya hazýr.

Doðmuþ ve Kýpçak, Gile’nin mutfaðýný “avangard Türk mutfaðý” olarak tanýmlýyorlar. Çok tanýdýk görünen bir tat, onlarýn elinde karþýnýza farklý bir görüntüye bürünmüþ olarak çýkýp, sizi þaþýrtabilir. Damaðýnýzda aþina olduðunuz bir lezzeti algýlarken, hiç tanýmadýðýnýz bir yemeðe baktýðýnýzý hissedebilirsiniz. Zaten onlara keyif veren de bu; köklerinin olduðu bu topraklarýn malzemelerinden, çocukluklarýnda hafýzalarýna yer etmiþ tatlardan, kokulardan vazgeçmeden; kýsacasý en iyi bildiklerini kullanarak, misafirlerine bambaþka gastronomik dünyalarýn kapýlarýný açmak…

Gile, adýndan da anlaþýlacaðý gibi, iyi yemeðin iyi þarap olmadan yarým kalacaðýna inanýlan bir restoran… Bu nedenle, Türkiye ve dünyadan özenle seçilmiþ þaraplarý kavýnda bulunduruyor. Turasan’ýn Kapadokya’da Argos baðlarýnýn Kalecik Karasý ve Syrah þaraplarýyla iþlediði 2010 ve 2011 þaraplarýnýn Ýstanbul’da tek bulunduðu yer de, Gile Restaurant.

Sanat dostu

Dünyada da sayýlarý giderek artan “sanat dostu” restoranlarýn iyi bir örneði olan Gile’de, uzun ve keyifli bir akþam yemeðinde damaðýnýzdaki lezzetlerin sýrlarýný keþfetmeye çalýþýrken, duvarlarý süsleyen Arkýn Allen’ýn tabarýnýn da keyfini çýkarabilirsiniz. Her biri orijinal eserler olan tabarla ilgili bilgi edinmek veya Gile’yi adeta bir sanat galerisi gibi gezmek isterseniz, restoranýn giriþinden alabileceðiniz sergi kartlarýný incelemeniz yeterli.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen