ARA

Feriye’de “Tuzda Balýk” Keyfi

Feriye’de “Tuzda Balýk” Keyfi Tuzda Balýk, deniz ürünlerine meraklý olanlar için benzersiz bir keyiftir.


Hele ki, Feriye Lokantasý’nýn mükemmel deniz manzarasýnda ve uluslararasý baþarýya sahip þeflerinin elinden olursa…

Tarihi binasýnda üstün bir hizmet kalitesi sunan Feriye’de, tuzda balýk için rezervasyon yaptýrdýðýnýzda, levrek, mercan, lagos gibi seçenekler arasýndan tercih ettiðiniz balýk isteðinize göre 1,5 kilodan 10 kiloya kadar uygun büyüklükte seçiliyor.

Tuzda Balýða lezzetini veren, kaya tuzunun içinde, kendi suyu ve kokusuyla piþirilmesi. Büyüklüðe göre, piþirme süresi uzadýðýndan, tuzda balýk yemek için önceden rezervasyon yaptýrmak gerekiyor. Çünkü 1,5 kiuk bir balýk 35 dakikada, 3 kiuk bir balýk ise 50 dakikada hazýrlanýyor.

Feriye’de “Tuzda Balýk” öncesinde sipariþ edebileceðiniz pek çok seçenek var. Þefin tavsiyesi, özellikle “ahtapot ýzgara” ve “humuslu pastýrma”yý denemeniz.

Feriye’nin birbirinden lezzetli zeytinyaðlý yemek seçenekleri ve kocaman bir salata da iþtah açmak için bire bir! Ýçki sipariþ etmek isteyenlerin tercihi genellikle seçkin þaraplardan ya da balýðýn can dostu rakýdan yana oluyor.

MASAYA ALEVLER ARASINDA GELÝYOR!

Tuzda Balýðýn en sevilen kýsmý, masaya getiriliþi sýrasýndaki keyifli seremoni… Kaya tuzunun içinde ve alevler arasýnda sunulan bu özel lezzet, keyifli bir öðle ya da akþam yemeðini, unutulmayacak bir anýya dönüþtürecek kadar gösteriþli. Belki de bu yüzden tuzda balýk, Feriye Lokantasý’nýn en çok tercih edilen yemeklerinden biri. Gözünüzün önünde kýrýlarak tuzdan çýkartýlan balýk, derisinden ayrýlýp dumaný üzerinde tüterken masanýza servis ediliyor. Garnitür olarak ýzgara sebzeler ve karamelize soðan eþliðinde sunulan balýðýn üzerine arzuya göre sos da ekleyebilirsiniz. Tuzda balýk için hazýrlanan özel sos, tereyaðý ve kremalý soya sosuyla hazýrlanýyor. Daha hafif bir seçenek arayanlar için balýðýn tadýný, limon, zeytinyaðý ya da kýyýlmýþ maydanozla zenginleþtirmek de mümkün.

Keyifli bir sohbet, güzel bir bahar güneþi ya da deniz kenarýnda yýldýzlarýn eþlik ettiði yemek biterken, finali tatlýlar yapýyor. Balýktan sonra fýrýnda helva çok sevilse de Feriye Lokantasý’nda Türk tatlýlarýndan oluþan karýþýk tabak, ham ceviz ya da kireç kaymaðýnda bekletilen kabak tatlýsý da mutlaka tadýlmasý gerekenler arasýnda…

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen