ARA

Gerçek “Napolitan” Aramýzda!

Gerçek “Napolitan” Aramýzda! Pipa niþantaþý’ nda açýldý, keþfetmenizi bekliyor...


Concept Masters tarafýndan kurulan ve baþarýlý mimar Mahmut Anlar’ ýn tasarladýðý, Napoli doðumlu, ödüllü þef Enzo Carbone’ nin oluþturduðu iddialý mönüsü, sýcak ve davetkar ortamý ile yeni jenerasyon pizza pasta Ýtalyan restoraný, gerçek Napolitan PiPa, Niþantaþý’ nda açýldý!

TÜRKÝYE’NÝN ÝLK GERÇEK NAPOLÝTAN ODUN-FIRIN PÝZZASI...

PiPa’ nýn kurucu ortaklarýndan, ayný zamanda mutfak direktörü Napoli doðumlu, ödüllü þef Enzo Carbone önderliðinde hazýrlanan mönüde Türkiye’ nin ilk gerçek Napolitan odun-fýrýn pizzalarý dikkat çekiyor. Mönü hazýrlanýrken en büyülü tatlara ulaþmak için Ýtalya’ dan getirilen zeytinyaðý ve Buffalo mozzarella, pasta yapýmýnda kullanýlan Martelli makarna dýþýnda el yapýmý makarnalar ve ekmekler, organik sebzeler kullanýlýyor.

Büyük ve zengin porsiyonlarla servis edilen mönü seçenekleri arasýndaki baþlangýçlarda “Izgara yeþil kuþkonmaz, Scamorza peyniri ve siyah Norcia truf mantarý dikkat çekiyor. Domates soslu pizzalar, el yapýmý makarnalar, domates sossuz pizzalar ve yine farklý lezzeti ile bir ilk olan “ýzgara pizzalar” PiPa’ nýn farkýný gösteriyor. Tatlýlar arasýnda bulunan “Nutellalý Pizza” ise þimdiden müdavimlerin favorisi... Yeni jenerasyon pizza-pasta Ýtalyan restoraný olan PiPa’ da isteyenler için günlük et ve balýk spesiyaliteleri de bulunuyor.

Gündüz 12:00’ den gece 01:00’ e kadar kapýlarý açýk olan PiPa, 23:00’ e kadar verdiði mutfak hizmeti, yemek servis kültürü, farklý ama samimi sunumlarý, üç katlý otopark avantajý, sýcak ve davetkar atmosferiyle Niþantaþý’ nýn kalbinde keþfetmenizi bekliyor, karþýlaþacaðýnýz sürpriz sizi þaþýrtacak!

KEÞFEDÝLMEYÝ BEKLEYEN SÜRPRÝZ...

Concept Masters, PiPa’ yý kurgularken “gizemli ve keþfetme duygusunu” öne çýkartan bir konseptle yola çýktý. Dolayýsýyla mekanýn esas kapalý alanýný giriþ, personel birimleri, tuvaletler gibi yan fonksiyonlarla ayýrýp, mekanda ilerledikçe PiPa konseptinin ana dekoru olan ve yarý þeffaflýkla sergilenen gizemli mutfaðýn önünde ana salondaki izleyicilerine adeta selam veren, bir baþrol oyuncusu olarak yerleþtirilen Napoli’ den getirtilen pizza fýrýn ve de merkezdeki bar ile mekan kurgusu tamamlandý. Ana salon hafif bir malzeme olan çelik konstrüksiyon ve camdan adeta bir kýþ bahçesi niteliðinde oluþturuldu. Otomatik olarak açýlabilen þeffaf çatýsý ve yan cam panelleri ile de bahar aylarýndan itibaren mekan, yaza merhaba diyebilecek bir nitelikte tasarlandý.

MEKANIN RUHUNU OLUÞTURAN ÇÝZGÝLER VE RENKLER, NEÞELÝ, DÝNAMÝK, GENÇ BÝR AMBÝYANS YARATIYOR…

Neþeli, dinamik genç bir ambiyans yaratmak için; mekanda giriþten itibaren algýlanan açýk ama yarý þeffaf mutfak, siyah tuðlalar ve PiPa menü konseptine uyan sarý renk kullanýldý. Baþarýlý fotoðraf sanatçýsý Sýtký Kösemen’ in objektifinden çýkan görseller duvarlarda yerini aldýlar. Ambiyansý güçlendirmek için ise trafik aynalar kullanýldý. PiPa’ da endüstriyel üretim gerektiren ürünler dýþýnda tüm mobilyalar özel üretim... Aðýrlýklý olarak yerel malzemenin kullanýldýðý çelik ve ahþap iþleri, malzemeyi en doðal halinde kullanmak ilkesiyle atölyelerde ve hatta çoðunlukla yerinde yapýlan uygulamalarla tamamlandý.

Mekanýn baþrol oyuncusu olan ve pizzanýn gerçek ruhunu taþýyan bir restoran için özel bir yatýrým olan PiPa’ nýn el yapýmý pizza fýrýný, bu sanatýn ailesinden öðrenmiþ olan dördüncü kuþak sanatçý Napolitan fýrýn yapýmcýsý Michele Strazzullo tarafýndan tasarlandý ve inþa edildi.

Mekanýn merkezinde güçlü bir enerji noktasý yaratan, pek örneði görülmemiþ þekilde pizza fýrýnýn önünde konumlandýrýlan “ada bar”, ergonomisi ile hem yemek yenmesine hem de toplanma noktasýna imkan vererek günümüz dinamizmini yakalýyor. Farklý kademelerde konumlandýrýlan oturma gruplarý da mekanda görme ve görülme duygusunu güçlendiriyor.

PiPa : Süleyman Nazif Sok. No: 7/B Niþantaþý
Tel: 0212 225 74 72

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen