ARA

Mira Restaurant/Ege Mutfaðý – Yeniköy

Mira Restaurant/Ege Mutfaðý – Yeniköy Ýstanbul Boðazý'nýn tarihi ve büyülü semtlerinden biri olan Arnavutköy'ün sahil kýsmýnda, butik bir aile iþletmesi olan Mira, ismini mitolojide geceleri okyanuslarda yunus balýklarýna yol gösteren yýldýzdan almýþ.


Her gün 08.00-02.00 arasýnda açýk. Kredi kartlarý geçerli. Önce, menüsünde aðýrlýklý olarak Ege mutfaðý, deniz mahsulleri ve balýk bulunduran Mira’nýn öne çýkardýðý bir uygulamadan bahsetmek þart. Akþam yemeklerinde à la carte seçenekler yok. Çilingir sofrasý adýný verdikleri bir sofra kuruluyor. 15 çeþit meze, dört ara sýcak, balýk, tatlý, meyve ve kahveden oluþan bu sofranýn kiþi baþý fiyatý içki hariç 60 TL. Gruplar için özel fiyatlandýrma yapýlabiliyor. Bu önemli detayý verdikten sonra Mira’nýn lezzetli yemeklerinden bahsedebiliriz artýk. Sabah kahvaltý servisiyle güne baþlýyorlar. Menemenden sahanda yumurtaya, kaþarlý çýtýr simitten otlu peynirli gözlemeye pek çok kahvaltý seçeneði emrinize amade. Boðaz’a karþý yapacaðýnýz ‘Mira kahvaltý’, ev reçelleri, kaymak, bal, salata, sahanda yumurta, sucuk, taze ekmek ve çýtýr simidiyle güne bomba gibi baþlamanýz için hazýrlanmýþ.

Akþam servisine kadar sipariþ verebileceðiniz à la carte menü çok sevimli bir þekilde tasarlanmýþ. Kahvaltýlar için ‘sabah sabah’, makarna çeþitleri için ‘dumaný üstünde’, salatalar için ‘taze taze’, etler için ‘doymalýk’, meze ve ara sýcaklar için ‘atýþtýrmalýk’ baþlýklarý atýlmýþ. Mira’da özellikle deniz mahsulleriyle yapýlmýþ meze veya yemekleri tatmanýzý tavsiye ediyoruz. Deniz mahsulleri Bodrum’dan, zeytinyaðý Ayvalýk’tan geliyor. Zeytinyaðý ve özel Mira soslu yarým ahtapotun lezzeti ve çoðu ahtapot yemeðinin aðýzda daðýlývermesi bizi þaþýrtýyor. 

Domates, biber, mantar, kekik ve kaþar peynirli sübye güveç de yine ayný þekilde leziz. Sosyete mantýsý (sarýmsaklý yoðurt ve özel sosla servis edilen kýymalý mini sarmalar), deniz börülcesi, közde patlýcan salatasý gibi pek çok atýþtýrmalýk çok güzel. ‘Doymalýk’ baþlýðý altýndaki et yemeklerinden bir tanesi Mira’ya özel: Mira portakallý somon.

Portakal suyunda piþirilen somon hafif bir yemekle doymak isteyenlere göre. Tatlý olarak ýspanakla yapýlan özel Mira kek, denemeye deðer. Mozaik pasta, tiramisu, cheesecake ve profiterol de menüdeki diðer tatlýlar. Yine Mira’ya özel, iþ çýkýþý arkadaþlarýyla iki tek atmak ve günün dedikodusunu yapmak isteyenler için çok ideal baþka bir uygulama daha var. Küçük Kaçamaklar adý altýnda Ehlikeyf, Çakýrkeyf ve Meylemece gibi farklý kýsa menüler sunuluyor. Ehlikeyf menüde beyaz peynir, kavun, beyaz leblebi ve iki tek raký; Çakýrkeyf'de beyaz peynir, kavun, iki çeþit günlük taze meze ve üç tek raký; Meylemece'de ise küçük peynir tabaðý, isteðe baðlý kýrmýzý veya beyaz iki kadeh þarap yer alýyor. Fiyatlarý ise sýrasýyla 20, 30 ve 28 TL. El emeði göz nuru Mira Restaurant, hem lokasyonu, hem lezzetli yemekleri hem de güleryüzlü servisiyle bizim gönlümüzü çalmayý baþardý.

Tel: (0212) 265 31 31


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen