ARA

Cihangir`e `aþ` geldi

Cihangir`e `aþ` geldi Ýþte bir yeni yer açýldý semtin gözbebeði Cihangir Caddesi`nde (Numara 9), söz etmesem olmaz: Adý Jash.


Bir süredir Cihangir'de açýlan her mekanla üzüntü yaþýyorum, biraz daha sýkýþtýk diye. Üstelik hep birbirinin aynýsý kafeler, vasatýn altýnda yemekler, yüksek fiyatlar...Ama iþte bir yeni yer açýldý semtin gözbebeði Cihangir Caddesi'nde (Numara 9), söz etmesem olmaz: Adý Jash. 'Aþ'ýn Ermenicesi.

Ýki katlý, kutu gibi bir Ýstanbul meyhanesi burasý. Kapý kollarýndan tuvaletteki aynalara kadar her detay özenle seçilmiþ. Mevsim icabý kapýnýn önüne atýlan masalar genellikle dolu. Ama içeride de çok iyi çalýþan bir klima var. Bir yer adýný 'aþ'tan alýyorsa, mutfaðý da iddialý olur elbette.

Jash bu iddianýn hakkýný da veriyor. Kendi denediklerimizden midye dolmayý, 'yayamýn patates mücveri'ni ('Yaya' büyükanne demek), kabak tavayý, kayýsýlý bademli pilavý, beðendili tandýrý önerebilirim. Dalak dolmasýnýn ise sevenler için mekanýn favorilerinden olduðunu söyleyebilirim.

Bir akordeon dolaþýyor gece boyu masalar arasýnda. Ama varlýðýný neredeyse hissetmiyorsunuz, derinden derinden hoþ melodiler duyuyorsunuz. Her müþteriyi evine gelmiþ misafir gibi buyur eden mekan sahibi Dayk Mihricanyan'ýn tercihi bu. Ana mesele yemek olsun, gerisi tuzu biberi olsun istiyor.

Bence daha fazla duyulmadan Jash'a gidin. Gecenin sonunda özel likörlerinden istemeyi ihmal etmeyin. Ve gelecek hesabýn ne derece makul olduðunu görüp þaþýrýn, keyiflenin. Cihangir'in hakikaten tam da böyle bir yere ihtiyacý vardý. Kendinizi kazýklanýyor hissetmeyeceðiniz, dost bir mekan. Hoþ gelmiþ...

Asu Maro
Milliyet Cadde

Adres: Cihangir Cad. No.9 Cihangir - Ýstanbul
Tel: (0212) 244 30 42




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen