ARA

Changa

Changa Üzeri cam kaplý bir mutfak, Ýtalya'dan Japonya'ya dünya lezzetleri, kaliteli bir servis.


Changa, Sýraselviler'de þehrin ender art noveau binalarýndan birinde hizmet veriyor. "Bundan dört yýl önceydi, önce Art Nouveau binaya tutulduk. Sonra o tarihi binada restoran açma fikrine. Bir de baktýk ki binamýzý en modern ve sýradýþý mimara teslim etmiþiz. Hem dünü yaþasýn, hem bugün olsun, resmi olmasýn ama dersini çalýþmýþ olsun istedik... Batý mutfaðý mý, doðu mutfaðý mý derken Fusion'da karar kýldýk. Bu kavram ve stil harmaný içinde adý olsa olsa "Changa " olabilirdi.

Neden Changa?.. Onu da geldiðinizde konuþuruz" "Bu, Changa'nýn açýlýþ duyurusuydu" diyor Savaþ Ertunç ve Tarýk Bayazýt. Savaþ ve Tarýk bey 6 yýl önce Changa'yý düþünüp geliþtirmiþ. Önce Changa'nýn kelime anlamýný kýsaca belirtelim. Changa, Afrika'nýn güney/orta bölgelerinde konuþulan Swahili lisanýnda "karýþým" demek. Çýkýþ noktasý da, binanýn eski / yeni karýþýmý olmasý ve yemeklerin doðu / batý karýþýmý olmasýndan geliyor.

Changa'nýn mutfaðý ise yine bir " karýþým" ürünü: dünyadaki yeni mutfak kültürlerinden "fusion"..."Fusion",Pasifik kenarý, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kaliforniya'dan yayýlmýþ, dünyanýn çeþitli bölgelerinin yemek piþirme tekniklerinin ve içeriklerinin bilinçli bir þekilde ayný tabakta karýþmasý ve birleþmesi anlamýna geliyor. Changa Ýstanbul'un ender art noveau binalarýndan birinde yer alýyor. Dört katlý bir mekan. En büyük özelliði camla kaplý mutfaðý. Barýn olduðu birinci kat bu mutfaðýn üzerinde. Mutfak penceresi 4 ton kaldýrabilen 4cm kalýnlýðýnda lamine camdan yapýlmýþ ve tek tarafý filmle kaplý.

Changa
Tel: 0212 251 70 64
Sýraselviler Cad. Taksim
Ýstanbul

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen