ARA

Kosinitza – Kuzguncuk

Kosinitza – Kuzguncuk Kuzguncukta’ki açýlan gurme deniz ürünleri restoraný Kosinitza'da, Türk, Yunan ve Fransýz mutfaklarýndan özel yemekler sunuluyor.


Eylül 2009, Ýstanbul. Üç yýl önce Kuzguncuk’ta açýlan gurme balýk restoraný Kosinitza 2009 sonbaharýnda Türk, Yunan ve Fransýz mutfaklarýndan fark yaratacak midye yemeklerinden oluþan özel bir mönü hazýrladý. Sýcak ve soðuk antrelerde farklý balýk ürünleri, makarna ve sebze çeþitlemeleriyle dikkat çeken Kosinitza’nýn sonbahar sürprizi özel midye mönüsü oldu. Karadeniz’den temin edilen özel yetiþtirilmiþ midyeler ile hazýrlanan özel mönü yemekleri bir bardak beyaz þarap ve kýzarmýþ patates ile servis ediliyor.

Sonbaharda haftasonu günlerinde servis edilecek özel menüde, deniz suyu buharýnda piþirilmiþ midye tabaðý, Moules a la Marinier (özel tatlandýrýlmýþ sosuyla isteðe baðlý olarak curry, parmesan, krema ya da provençal olarak servis edilebiliyor); Moules Gratinees (tereyaðý, sarýmsak ve parmesan ile fýrýnlanmýþ); Midye Saganalarý (iç midyelerle özel olarak hazýrlanmýþ sos ile) ve Kosinitza Special Midye Tava bulunuyor.

Kosinitza’nýn özel midye mönüsü fiyatý ise, kýzarmýþ patates ve bir bardak beyaz þarap ile birlikte 29 TL olarak belirlendi. Mevsimine göre Marmara, Akdeniz, Ege’nin seçkin balýklarý, levrek, kýlýç, dülger, sinarit, lagos, kefal, sardalya, dil, barbun gibi balýklarýn bulunabildiði Kosinitza’da, ahtapot, karides ve langustin gibi kabuklu deniz mahsulleriyle de çok farklý hazýrlanmýþ yemekler de balýk severlerin dikkatine sunuluyor.

Kosinitza:
Adres: Ýcadiye Caddesi, Bereketli Sokak, No:2/A, Kuzguncuk, Üsküdar
Telefon: 0216 334 04 00

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen