ARA

Bistro Funfatale – Kuruçeþme

Bistro Funfatale – Kuruçeþme 29 Grubu Les Ottomans'ýn içinde yepyeni bir mekân açarak Kuruçeþme'ye alýþýlmýþýn dýþýnda bir renk getirdi.


Funfatale Les Ottomans'da açýldý. Les Ottomans’ý duyunca aðýr kadife perdeli, kristal avizeli, þakýr þukur bir yer zannetmeyin. (Zaten binanýn dýþýnda, müstakil bir yapýda ikamet ediyor, Les Ottomans’ýn bahçesini kullanýyor yanýzca). Sami Savatlý imzalý dekorasyonda ‘rough luxe’ konsepti uygulanmýþ. Yani paha biçilmez antikalar, lüks objelerle kaba malzemeler bir arada, farklý bir uyum içinde.

Ýlk bakýþta Mahmut Anlar’ýn tarzýna benzetiyoruz ve öðreniyoruz ki zaten mimar Savatlý, bundan evvel Anlar ile birlikte çalýþmýþ. Kumkuat aðaçlarý, çatý formlu tavandaki kumaþ kaplama, tahta kiriþler, deri koltuklar ve ortada yer alan kare formlu bar ortama sýcaklýk katan unsurlar. Duvarlarda Casa dell’Arte sanatçýlarýndan eserler sergileniyor, hatta satýþý da yapýlýyor. Funfatale’de eðlence akþamüstü saatlerinde baþlýyor.

DJ (resident Mert Levent) bir yandan nabza göre müzikler çalýyor, siz de enfes Funfatale kokteylleri ve atýþtýrmalýklarla akþama hazýrlanýyorsunuz. Roze þarap ve Absolut Kurant ile hazýrlanan spesiyal kokteyli mutlaka deneyin; fiyatý 15 TL. Muhteþem bir Boðaz manzarasý var. Ama buna güvenip lezzeti boþlamamýþlar. Mutfakta Les Ottomans 29’dan tanýdýðýmýz þef Giovanni Terracciano ve Ulus 29’dan tanýdýðýmýz Mert Seran var. Menüde hem spesiyal tabaklara, hem de klasik bistro yemeklerine yer verilmiþ.

Atýþtýrmalýklar, baþlangýç ve salatalar, sandviçler, makarnalar, ýzgara pizzalar, deniz mahsulleri, etler, garnitür ve tatlýlar var. Mantar ve parmesanlý ev yapýmý pappardelle ve kiþniþli dip ile servis edilen çýtýr böreði özellikle tavsiye ediyoruz. Sunumlarda tahta platform, cam kavanoz gibi hoþ detaylar kullanýlmýþ. Akþam yemeði sonrasý müzik biraz daha hareketleniyor ve bar ortamý oluþuyor. Hafta sonu 11.00-16.00 arasýnda kahvaltý servisi de var.

Bu arada sigara içenler için güzel haber; Boðaz’a nazýr, salondan cam duvarla ayrýlmýþ bir bahçesi var Funfatale’ýn. Böylece ne sigaranýzdan mahrum kalýyorsunuz ne ortamdan. Bu arada mekânda ‘If I Were Rich Man’in sözlerini hatýrlayýp gülümsememize sebep olan, hiçbir yere gitmeyen bir merdiven ‘enstalasyonu’ var.

Menüden
Çýtýr börek 12 TL
Moules marinières 22 TL
Thai usulü levrek 40 TL
Izgara domuz kaburga 38 TL
Yeþil limon brûlée 12 TL
Kadeh þarap 15-22 TL

Bistro Funfatale
(0212) 359 15 17
Les Ottomans, Muallim Naci Caddesi 68
Kuruçeþme

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen