ARA

Patlýcan Turþusu

Patlýcan Turþusu Turþuluk küçük, çekirdeksiz patlýcanlarý sýcak suya atarak iyice yumuþayýncaya kadar haþlayýn.


Malzemeler:

2 kg patlýcan
2 Adet havuç
10 Adet kereviz sapý ve yapraðý
1 Adet kök kereviz
15 Diþ sarýmsak
1 Çorba kaþýðý kýrmýzý pul biber
1 Litre sirke
1 Kahve fincaný tuz

Hazýrlanýþý:

Turþuluk küçük, çekirdeksiz patlýcanlarý sýcak suya atarak iyice yumuþayýncaya kadar haþlayýn. Sudan çýkardýðýnýz patlýcanlarýn suyunu süzerek bir tepsiye koyun. Patlýcanlarýn üzerine küçük bir tepsi örtün ve bu tepsinin de üzerine herhangi bir aðýrlýk koyularak bastýrýlýr (mesela su dolu bir tencere olabilir).

Böylece acý sularýn çýkmasýný saðlayýn. Bu durumda bütün bir gece ve gündüz býrakýlýr. Ertesi gün, patlýcanlarýn uzunlamasýna karýnlarý yarýn. Bu arada patlýcanlara dolduracaðýnýz iç hazýrlanmýþ olmalýdýr.
Sarýmsaklarý dövün, kereviz yapraklarýný kýyýn, kök kerevizi soyup haþlayýn.

Haþlanmýþ kök kerevizi küçük küçük kýyýn ve hepsini birden pul biberle karýþtýrýn. Hamur haline getirdiðiniz içi patlýcanlara doldurun. Kereviz saplarýný ince ince bölerek ip haline getirin. Ýp haline getirdiðiniz kereviz saplarýyla patlýcanlarý sarýn. Dolma patlýcanlarý kavanova yerleþtirin.

Aralarýna havuç dilimlerini sýkýþtýrýn. Üzerine aðýrlýk koyup, tuzla sirkeyi karýþtýrarak dökün ve kapaðýný kapatýn. Gün aþýrý suyunu savurarak ekþimeye býrakýn. Bir hafta bir sirkesini deðiþtirirseniz, bir yýl süreyle bu turþuyu saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen