ARA

Lahana Turþusu

Lahana Turþusu Turþuluk olarak küçük, sýký kelle yapan, beyaz lahanalar kullanýlýr. Lahanalarýn dýþ yapraklarý temizlendikten sonra kelleler en az dörde bölünür veya çok iri olarak doðranýr.



Malzemeler:

Beyaz lahana, sarýmsak, sivri biber,maydanoz, defne yapraðý, dilimlenmiþ limon ve bir miktar nohut


Hazýrlanýþý:

Turþuluk olarak küçük, sýký kelle yapan, beyaz lahanalar kullanýlýr. Lahanalarýn dýþ yapraklarý temizlendikten sonra kelleler en az dörde bölünür veya çok iri olarak doðranýr. Bir kaç yerinden býçak sokularak delinir. Turþu kabýna yerleþtirilmeleri sýrasýnda sarýmsak, sivri biber,maydanoz, defne yapraðý, dilimlenmiþ limon ve bir miktar nohut ilave edilebilir. Bunlarýn miktarý, turþuyu yiyecek kiþilerin isteðine göre deðiþir.

Üzerine lahanalarý bastýracak bir aðýrlýk konulduktan sonra, turþu kabý %6 tuzlu salamura ile doldurulur. Lahanadaki þeker miktarý yeterli olduðundan, þeker ilavesi gerekmez.

Turþunun yenilme olgunluðuna geldiði, tad ve koku daki deðiþmeyle birlikte, beyaz rengin sarý-beyaza dönmesi,lahana yapraklanýnýn kýrýlma özelliðini yitirerek,esnekiik kazanmasýyla anlaþýlýr.

Lahana turþusunun tuz oraný, diðer turþulardakinden az olduðu için, olgunlaþtýktan sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir.

Lahana turþusu yukarýda anlatýlan þekilde yapýlýrsa da, evlerde þöyle de kurulabilir:

Lahana, daha önce sebzesi yenmiþ turþularýn suyuna konur. Bu þekilde turþunun erken olgunlaþmasý saðlandýðý gibi, eski turþunun suyu da deðerlendirilmiþ olur. Kullanýlacak turþu suyunun üzerinde maya zarý olmamalýdýr.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen