ARA

Kýrmýzý Biber Turþusu (6 Kiþilik)

Kýrmýzý Biber Turþusu (6 Kiþilik) Kýrmýzýbiberleri bol suda yýkayarak kurulayalým. Fýrýn tepsisine dizelim. Fýrýnda kabuklarý soyulup, yumuþayana dek fýrýnda tutalým.




Malzemeler:

2 Kg Kýrmýzý Biber
2 Baþ Sarýmsak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardaðý Sirke
1 Çay Bardaðý Limon Suyu
1 Çay Bardaðý Sývý Yað
Yeterince Turþu Tuzu

HAZIRLANIÞI :

Kýrmýzýbiberleri bol suda yýkayarak kurulayalým. Fýrýn tepsisine dizelim. Fýrýnda kabuklarý soyulup, yumuþayana dek fýrýnda tutalým. Biberleri boyuna iki eþit parçaya bölüp, çekirdek yataklarýný çýkaralým. Biberleri iri iri keselim. Sarýmsaklarýn kabuklarýný soyalým. Ve küçük küçük doðrayalým. Maydanozlarý ince ince keselim.

Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralým. Ayrý bir tabaða sirkeyi, limon suyunu ve turþu tuzunu karýþtýralým. Tuz eriyene kadar bir kaþýk yardýmýyla karýþtýralým. Sývý yaðý da ilave ederek kavanozun içine dökelim. Kavanozun aðzýný kapatalým.

Not: Turþuyu kýþa kadar saklayacaksanýz, buzdolabýnda muhafaza edin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen