ARA

Boza (12 Kiþilik)

Boza (12 Kiþilik) Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalý olarak oda sýcaklýðýnda 1 gece dinlendirin. Kýsýk ateþte 2 saat kadar piþirin.


Malzemeler:

2 bardak bulgur
20 bardak su
2 çorba kaþýðý tarçýn
Yarým bardak yoðurt
Yarým tatlý kaþýðý kuru maya
2.5 çorba kaþýðý þeker
2 çorba kaþýðý un
Yarým çorba kaþýðý vanilya

Hazýrlanýþý:

Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalý olarak oda sýcaklýðýnda 1 gece dinlendirin. Kýsýk ateþte 2 saat kadar piþirin. Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karýþýmý buzdolabýna koyun.

Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kýsýk ateþte 1 saat daha piþirin. Süzgeçten geçirip buzdolabýna koyun. Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kýsýk ateþte sürekli karýþtýrarak koyulaþýncaya kadar piþirin.

Ateþten çelip içine 2 çorba kaþýðý þeker koyup eriyinceye dek karýþtýrýn. Ilýyýnca içine yoðurt katýn. Mayayý 1/4 bardak ýlýk suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoðurt karýþýmýna katýn. Ilýk ortamda 30 dakika bekletin.

Mayalý karýþýmý ezilmiþ bulgura katýp oda sýcaklýðýnda yaklaþýk 1-2 gün bekletin ve ara sýra karýþtýrýn. Vanilya ve kalan þekeri ekleyip þeker iyice eriyinceye dek karýþtýrýn. Tarçýnla servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen