ARA

Kalmuk Çayý

Kalmuk Çayý Labada kurutulur ve tohum kýsýmlarý 4 su bardaðý suda haþlanýr.


Malzemeler:

Yarým su bardaðý labada (efelek otu)
4 su bardaðý su
1 su bardaðý süt
1 yemek kaþýðý tereyaðý

Hazýrlanýþý:

Labada kurutulur ve tohum kýsýmlarý 4 su bardaðý suda haþlanýr.Üzerine süt ve tereyaðý eklenerek sýcak servis yapýlýr. Labada tohumunu iyice yýkayýp ve hatta biraz tuzlu suda bekletilerek büyük bir tencerede kaynatýlýr, birkaç saat aðýr ateþte demlenmeye býrakýlýr. Daha sonra temiz bir kaba süzülerek bir kenara alýnýr. Baþka bir tencerede tahminen 1.5 litre süt kaynatýlýr (gerekirse sonradan ilavelerle bu ölçülerde deðiþiklikler yapýlabilir).

Bir kapta tahminen 10 tatlý kaþýðý un, tuz, karabiber, demlenip beklemeye alýnan (soðuk) labada tohumu suyu ile koyu boza kývamýna getirilir ve devamlý karýþtýrýlarak kaynayan süte ilave edilir. Arkasýndan sütlü kahverengi alana kadar demlenmiþ çaydan ilave edilir. Ben þimdiki sütler yaðsýz olduðu için kaynama sýrasýnda biraz tereyaðý da ilave ediyorum. Çayýn tadý yeteri kadar tuzlu ve labada tohumunun kekremsi tadý hissedilir kývamda oluncaya kadar ilavelerde bulunularak kýsýk ateþte kaynatmaya devam edilir. En sonunda fincanlara koyarak yanýnda tereyaðý ve karabiber ile servis edilir.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen