ARA

Donmuþ Yiyecekler Hakkýnda 10 Gerekli Bilgi

Donmuþ Yiyecekler Hakkýnda 10 Gerekli Bilgi Buzluðunuzu donmuþ gýdalarla doldurmadan önce sayfamýza bir göz atýn.


KÝLONUZU DA DONDURUN
Yapýlan araþtýrmalar, 1.700 kalorilik donmuþ gýdalardan oluþan bir beslenme programý uygulayan erkeklerin, kendi yemeklerini piþirenlere oranla %45 daha fazla kilo verdiklerini ortaya koyuyor.

KÝMYASAL REAKSÝYON
Bazý balýklar derin dondurucuda 12 aydan daha uzun süre bekletildiklerinde formaldehit adlý kimyasal bir madde salgýlar. Bu yüzden, derin dondurucuda uzun bir süre saklamanýz gerekiyorsa sadece somon veton balýðýný tercih etmenizi öneririz.

ERKEKLER AÐLAMAZ
Soðan doðrarken aðlayanlardansanýz, bu ipucu ile artýk rahat bir nefes alabilirsiniz: Soðanlarý doðramadan önce 2 dakika derin dondurucuda bekletin. Böylece, gözyaþlarýnýz boþuna akmaz.

ZAMANI DONDURUN
Dondurulmuþ meyveleri kýþýn ya da baharda tüketin. Çünkü taze olanlar ülkemize gelene kadar besin deðerlerini yitirirler. Sabah kahvaltýsýnda gevreðinize meyve ekleyip antioksidan ve vitamin seviyenizi yükseltebilirsiniz.

SICAK VE SOÐUK
Gýdalarýn besin deðerlerini kaybetmemeleri için dondurulmadan önce haþlanmalarý gerekir. Araþtýrmalar, bu þekilde dondurulan bezelyelerin vitamin deðerlerinin sadece %4'ünü kaybettiklerini ortaya çýktý.

DAHA HIZLI ÇÖZMEK ÝÇÝN
Donmuþ eti çözmek için alüminyum folyo kullanýn. Eti sardýðýnýz folyo, odanýn sýcaklýðýný emer. Böylece süreci hýzlandýran bakteriler üremeye baþlamadan etin çözülmesini saðlamýþ olursunuz.

DÝLÝNÝZ BAYRAM ETSÝN
Dondurmak, baharatlarý daha güçlü hale getirir ve tuzun yoðunluðunu kaybetmesine neden olur. Bu nedenle baharat eklemek için yemeðinizin çözülmesini bekleyin.

SIKI PAKETLEYÝN
Bazen dondurulmuþ gýdalarýn bazý yerlerinde kahverengiye benzer bir renk görülür. Bunun nedeni o bölgenin hava ile temas etmiþ olmasýdýr. Bu bölgeleri kesip attýktan sonra besini tüketmenizde bir sakýnca yoktur. Bu durumu engellemek için, besini paketlerken her yerini iyice sardýðýnýza emin olun.

DOLABINIZI DOLDURUN
Dolabýnýz ne kadar dolu olursa, elektrik faturanýz da o kadar düþer. Çünkü havayý soðutmak yemekleri soðutmaktan çok daha zordur. Dolap ne kadar dolu olursa, içinde de o kadar az hava olur.

BRONZLAÞAN MEYVELER
Okside olma özelliðine sahip gýdalarýn tadý kýsa sürede bozulabilir. Bu nedenle, patates, mango ve papaya gibi okside olma özelliðine sahip meyvelerin donmuþlarý yerine tazelerini tüketmeye çalýþýn.

Kolay gelsin.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen