ARA

Mikrodalga fýrýn nasýl kullanýlmalýdýr ?

Mikrodalga fýrýn nasýl kullanýlmalýdýr ? Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamýzý saðlayan ürünlerden biri de mikrodalga fýrýnlardýr. Farklý bir piþirme tekniðine sahip bu fýrýnlar ile ilgili bilmek istedikleriniz:



Mikrodalga fýrýnýn kullanýmý teknolojinin sunduðu yenilikler sayesinde mutfakta iþler daha kolay ve zevkli hale gelir.

Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamýzý saðlayan ürünlerden biri de mikrodalga fýrýnlardýr. Farklý bir piþirme tekniðine sahip bu fýrýnlar ile ilgili bilmek istedikleriniz:

Fýrýnýn nem oranýný artýrmak için, içine su dolu bir bardak koyun.

Nasýl piþirir?

Mikrodalga fýrýn, su moleküllerinin yer deðiþtirmesi yöntemiyle piþirme saðlar. Yani yiyecekleri ne kýzartýr, ne de haþlar. Lezzeti yoðun olarak korumak için yiyecekler aðýzlarý kapalý olarak piþirilmelidir.

Tarifler nasýl uygulanýr?

Geleneksel bir tarifi mikrodalga fýrýnda piþirmek istediðinizde, tarifte verilen piþme süresini 1/2 oranýnda azaltýn ve piþerken sürekli kontrol edin.

Yemekler nasýl renklendirilir?

Mikrodalga fýrýnda piþen yemeðe renk ve tat katmak için üzerine biraz kýrmýzý biber veya kavrulmuþ toz ceviz serpin. Tatlýlar için kavrulmuþ toz badem, esmer þeker veya tarçýn da kullanabilirsiniz.

Ne tür kaplar kullanýlýr?

Seramik ve porselen yerine cam veya plastik kaplar tercih edilmelidir.

Yiyecekler nasýl konur?

Mikrodalgada piþireceðiniz yiyecekleri önce dilimleyin ve ince kýsýmlarý ortaya gelecek þekilde kaba dizin. Böylece yiyeceklerin her tarafýnýn eþit piþmesini saðlamýþ olursunuz.

Uygun kabý seçmek

Mikrodalga fýrýnda kullanacaðýnýz kabýn uygun olup olmadýðýný test etmek için, kabýn ortasýna soðuk su dolu bir bardak yerleþtirip, fýrýný da en yüksek devrine getirin. 2 dakika ýsýtýp bekleyin. Su kaynarken bardak ýlýk olmalý, fakat kap soðuk kalmalýdýr. Eðer kap ýsýnmýþ ise mikrodalga fýrýn için uygun deðil demektir. Hiçbir zaman metalik veya metal dekorlu kap ve alüminyum folyo kullanmayýn.

Fýrýnýn kapasitesini artýrmak

Fýrýn kapasitesini artýrmak için özel yükselticiler kullanabilirsiniz. Böylece ayný anda 2 ayrý yemeði piþirmeniz mümkündür. Ancak ýsýyý daha yüksek tutmak ve piþme sýrasýnda tabaklarýn yerini deðiþtirmek þarttýr.

Yemeðin piþip piþmediðinden emin olun

Servis yapmadan önce bir býçaðýn ucu ile yemeðin iyi ve eþit piþip piþmediðini kon-trol edin.

Meyva, sebze, et veya balýk da olsa, dilimlerin en ince kýsýmlarýnýn kabýnýzýn ortasýna gelmesine dikkat edin.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen