ARA

Pilav yaparken...

Pilav yaparken... Pilav yapmanýn püf noktalarý.


Pilavýnýzýn lezzetini arttýrmak için pirinci önce margarin veya tereyaðý ile kavurmayý deneyin. Pilavýn piþirme suyuna katýlan sývý yað da pirinçlerin yapýþmasýný engeller ve pilavýnýzýn tane tane olmasýný saðlar.

Eðer sade pilav piþiriyorsanýz, piþme suyuna ekleyeceðiniz 1-2 çay kaþýðý limon suyu, pilavýn rengini daha beyaz yapacaktýr. Pilavýn piþip piþmediðini, pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Tane yenilebilir yumuþaklýkta, ama diþe gelir sertlikte olmalýdýr.

Bir-iki gün önce piþirdiðiniz pilava ý tekrar ýsýttýðýnýzda ilk günkü gibi tane tane olmasýný saðlamak için kýsýk ateþte, bir-iki yemek kaþýðý su ekleyerek, karýþtýrmadan ýsýtýn. Bir kaþýk yardýmýyla karýþtýrmak pirinç tanelerini kýracaðý için, tencereyi arada bir sallayarak pilavý altüst etmeniz yeterli olacaktýr.
Eðer tarifte verilen piþme süresi tamamlandýðýnda pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmiþse, dörtte bir ölçü sýcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar piþirin.

Piþirmede karþýlaþabileceðiniz diðer bir problem ise pilavýn piþmiþ ama lapalaþmýþ olmasýdýr. Bunun da kolayý var. Pilavý çok kýsýk ateþte bir çatalla havalandýrarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karýþtýrýn. Pilavý piþirirken asla karýþtýrmayýn. Çünkü sudaki pirinci karýþtýrmak, niþastanýn açýða çýkmasýna ve tanelerin birbirine yapýþmasýna yol açar.

Artan pilavýnýzý çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceðinizi de hatýrlatmak istiyoruz. Ancak pirinci piþirdiðiniz yemeðe son anda ilave etmelisiniz. Aksi halde, zaten piþmiþ olan pirinç yumuþar ve daðýlarak görüntüyü etkiler.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen