ARA

Sonbahar Yorgunluðu Kalkaný: Barbunya

Sonbahar Yorgunluðu Kalkaný: Barbunya Baþlý baþýna tam bir protein deposu olan Barbunya'da A, B6 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri bolca bulunur.


Ayrýca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir.Yine lif yönünden de oldukça zengindir.Ýçeriðinde çinko,protein,karbonhidrat ve E vitamini de vardýr. Severek tükettiðimiz barbunya vücuda güç ve enerji vererek,bedensel ve zihinsel yorgunluðu giderir.Bu nedenle sonbahar yorgunluðuna karþý tüketilmesi gereken besinlerin baþýnda gelir. Bu harika besin cilt lekeleri ile savaþýr ve leke oluþumunu engeller.Pürüzsüz ve parlak bir cilt için bu sebze birebirdir.Posalý yapýsý sayesinde barsak kanserine karþý koruyucudur.Kan þekerini hýzla yükseltmediði için diyabetli hastalarda uzun süre tokluk saðlar.Barbunya aynen soya fasulyesi gibi izoflavon yönünden zengindir. Ýzoflavonlar kanser oluþmasýna neden olan hücrelerin büyümesini engeller.Kemikler için de oldukça faydalýdýr,kemikleri güçlendirir.Romatizma ve siyatik þikâyetlerini azaltýr.Böbrek kumu ve taþlarýný dökmeye yardýmcý olur.Sinirleri de kuvvetlendiren barbunya kalp çarpýntýsýný giderir.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen