ARA

Taneli Ufak Meyvelerin Faydalarý

Taneli Ufak Meyvelerin Faydalarý Küçücük meyvelerin içinden çýkan büyük saðlýk…



•     Yaban mersini,böðürtlen, kýzýlcýk, ahududu, viþne, çilek gibi küçük meyveler, içerdikleri A, C ve E vitamini hücreleri hasardan korur. Anti oksidan etki gösterir.
•     Resveratrol adýnda bir anti oksidan vücutta iltihaplanmayý azaltýr. Son yapýlan araþtýrmalarda taneli ufak meyveler içerdikleri bu resvaratrol nedeni ile sinir hücrelerini yapýlanmasýný artýrýyorlar. Öðrenme yeteneðini ve hafýzayý kuvvetlendiriyor. Beyinde biriken toksik proteinlerin temizlenmesine yardým ediyor, Alzheimer hastalýðýna baðlý beyin plaklarýný stabilize ediyor. Hastalýðýn ilerlemesini engelliyor. Amerikan Chemical Society’da yapýlan bir araþtýrmada 16 hafta boyunca her gün dondurulmuþ ya da kuru yaban mersininden 1 porsiyon tüketen Alzheimer hastalarýnda hafýzanýn güçlendiði, kelime ve kavramlarýn geliþtiði kanýtlandý.
•     Taneli ufak meyvelerin içindeki flavonoidler vücudu kanserden ve kalp hastalýklarýndan koruyor. Ayný þekilde iltihaplanmayý azaltýyorlar.
•     Çilek, yaban mersini, böðürtlen, viþne, kýzýlcýk gibi bu tür meyvelerin az da olsa kilo vermeye yardýmcý olduðu düþünülüyor. Çünkü vücutta þeker dengesini düzenleyerek acýkmanýn önüne geçiyorlar ve kiþiyi tok tutuyorlar.
•     Oklahama State Universite’sinde yapýlan bir araþtýrmada her gün düzenli 1 porsiyon çilek yemek kolesterolü düþürüyor ve kalp hastalýðýndan koruyor.
•     Her gün 1 porsiyon kýzýlcýk yemek de özellikle Tip 2 Diyabette kan þekerinin ani düþmesinin ve hýzlý yükselmesinin önüne geçiyor. Daha dengeli kan þekeri düzenlenmesini saðlýyor.
•     25.000 erkeðin katýlýmý ile gerçekleþen Human Nutrition Research Center’da yeni yapýlan bir araþtýrmada da turunçgil ve yaban mersininden daha fazla tüketenlerde bu meyveyi daha az tüketenlere göre sertleþme bozukluðu görülme riski %20’ye yakýn daha az görülmüþ.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen