ARA

Gýdalarý Buzdolabýnda Taze Tutmanýn Püf Notlarý

Gýdalarý Buzdolabýnda Taze Tutmanýn Püf Notlarý Buzdolabýna konan yiyeceklerin taze kalmasýný saðlamak, biraz da kullanýcýlarýn elinde.


Isý

Bazý gýdalarýn belirli ýsý ve nem seviyelerinde saklanmasý gerekiyor; bu iki önemli faktör, yiyeceklerin tazeliðinin korunmasýnda en önemli etken olarak dikkat çekiyor. Uzmanlar; bakterilerin 4 derecede üç katýna çýktýðýný ve sýfýr derecede donduðunu belirterek; bakteri oluþumunu yavaþlatmak için gýdalarýn 3 derecede korunmasýný tavsiye ediyor. Bu ýsýyý sabit tutmak ise çok önemli. Samsung’un yenilikçi Üçlü Metal Soðutma çelik panelleri gibi geliþmiþ soðutma teknolojileri, istenen ýsýyý sabit tutarken gýdalarýn tazeliðini korumayý garanti ediyor.

Bazý yiyeceklerin belirli sýcaklýklarda korunmasý þart. Örneðin süt ürünleri çok kolay bozulduðu için buzdolabýnýn en soðuk bölümüne (alt bölüme yakýn, rafýn arkasýna), meyve sularý gibi koruyucu içeren ürünlerin ise ýsýnýn azalýp arttýðý kapý rafýna yerleþtirilmesi öneriliyor. Havanýn gýdalar arasýnda kolayca yayýlabilmesi için buzdolabýný týka basa doldurmaktan kaçýnýn. Domates, soðan, patates, bal gibi dondurulmasý lüzumsuz gýdalarý buzdolabýndan çýkararak fazladan yer açabilirsiniz.

Nem

Gýdalarýn tazeliðinde etkili olan faktörlerden bir diðeri ise nem. Temel kural ýspanak, roka, pazý gibi kýsa sürede solan ürünleri nemi yüksek ortamda; çürüme riski taþýyan elma, armut, kabak gibi meyve ve sebzeleri ise nemi düþük ortamda saklamaktýr. Samsung buzdolaplarý en yeni soðuk depolama araçlarý, nemi kontrol eden özelliklerle donatýlarak maksimum tazeliði saðlamak üzere tasarlanýyor. Bununla birlikte buzdolaplarýndaki Twincooling Plus Teknolojisi, iki buharlaþtýrýcý ve iki kompresör kullanarak ýsý ve nemi kontrol ederken; üstün tazeliði garanti eden hava dolaþýmýný saðlýyor.

Depolama ve Düzenleme

Buzdolabýna koymadan önce gýdanýn durumunu kontrol etmek, en az depolama kadar önem taþýyor.
Örneðin; þarküteri ürünlerini satýn alýr almaz, üzerlerindeki karton ya da plastik ambalajý çýkarýn. Toprakla doðrudan temas eden gýdalarýn diðer yiyeceklerle ayný yere konmamasý gerekir; bu yüzden meyve ve sebzeleri buzdolabýna kaldýrýlmadan önce mutlaka yýkayýn. Salatalarý, koruyucu kaplar içinde altýna ve üstüne birer kaðýt havlu sererek saklayýn; böylece hem taze hem de çýtýr çýtýr kalmalarýna yardýmcý olursunuz. Çið etler ve deniz ürünleri, akma riskine karþý daima alt bölüme yerleþtirilmelidir.

Temizleme

Buzdolabýný düzenli olarak boþaltarak içini temizlemek, kapý ve raflarý bir dezenfektanla silmek son derece önemli. Temizleyici maddelleri yüzeye spreyle uygulamaktan kaçýnýn; onun yerine bir beze az miktarda deterjan uygulayarak silmeyi tercih edin. Ýnatçý lekeler için karbonat ve ýlýk suyla hazýrlayacaðýnýz karýþýmý, söz konusu bölgeye yumuþak ve ýlýk bir bezle uygulayýn. Parmak izlerini çýkarmak için bir havlu kaðýda birkaç damla zeytinyaðý dökerek mucizeler yaratabilirsiniz. Kahve çekirdekleriyle dolu bir kap ya da yarým bir limon ise buzdolabýný istenmeyen kokulardan arýndýracaktýr.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen