ARA

Tuz Tüketiminizi Azaltacak Saðlýklý Öneriler

Tuz Tüketiminizi Azaltacak Saðlýklý Öneriler Kronik böbrek hastalýklarýnýn en sýk ikinci nedeni hipertansiyon gelmektedir.


Saðlýklý böbreklere sahip olmak için günlük yaþamýnýzda yapacaðýnýz ufak deðiþiklikler ile tuz tüketiminizi sýnýrlandýrabilirsiniz.

SUSADIKÇA SU ÝÇÝN: Susadýkça su içmek gerekir. Ancak günlük su miktarý 1,5 litre altýnda olmamalýdýr. Aþýrý su içmek böbrek yetmezliði ve tansiyon yüksekliði üzerine olumlu faydasý yoktur.

TADINA BAKMADAN TUZ KULLANMAYIN: Yemeklerin tadýna bakmadan tuz kullanma alýþkanlýðýndan vazgeçiniz.

TUZLUKLARI MASANIZDAN KALDIRIN: Yapýlan yemeklere az tuz konularak günlük hayatýmýzda sofralardan tuzluðu tamamen kaldýrabilirsiniz.

ÇOCUKKEN ALIÞTIRIN: Çocuklarýmýza erken yaþlardan itibaren az tuz tüketimine alýþtýrmalýyýz. Öncelikle anne ve babanýn çocuða örnek olmasý gerekir.

TUZLU YÝYECEKLERDEN UZAK DURUN: Evlerde yapýlan tuzlu salçalar, aþýrý tuzlu beyaz peynirler, turþu ve zeytinleri olabildiðince az tüketmeliyiz. Tansiyon yüksekliði ve böbrek yetmezliði olan hastalar asla bunlarý tüketmemelidir.

ETÝKET OKUMA ALIÞKANLIÐI EDÝNÝN: Satýn alýnan ürünlerin etiketleri mutlaka okunmalý, sodyumu (tuzu) azaltýlmýþ veya tuzsuz ürünler tercih edilmelidir.

TUZ YERÝNE ALTERNATÝFLER: Yemeklerin lezzetini artýrmak için tuz yerine maydanoz, nane, kekik, dereotu, rezene, fesleðen gibi bitkilerle, baharatlar, limon, sirke, yoðurt gibi alternatifleri kullanýlabilir.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen