ARA

6 Kolay Adýmla Saðlýklý ve Ýnce Yaþam

6 Kolay Adýmla Saðlýklý ve Ýnce Yaþam Kahvaltý metabolizmayý hýzlandýrýr...


Kahvaltý gece boyunca yavaþlayan metabolizmayý hýzlandýrmanýn en temel yoludur. Yaný sýra keyifli bir kahvaltý güzel geçecek bir günün habercisidir.

Kan þekerinizi kontrol altýnda tutun

Kan þekerindeki dalgalanmalar, iþtah artýþýna ve kilo alýmýna neden olabileceði gibi, günlük performansta da düþüþe yol açabilir. Bu nedenle vücudu aç býrakmadan belirli aralýklarla beslemek gerekir. Ýdeal olan 4-5 saatten fazla aç kalmamaktýr.

Susamadan su içmeyi alýþkanlýk haline getirin

Su kaybeden bedende, su u ihtiyacý karþýlamadýðý müddetçe halsizlik, yorgunluk, baþ aðrýlarý ve konsantrasyon bozukluklarý gerçekleþebilir. Susamadan su içme alýþkanlýðý geliþtirmek ve günde en az 8 bardak su içerek hücre içi ve hücre dýþý faaliyetlerin düzenli olarak devam etmesini saðlayabilirsiniz.

Doðru kombinasyon: Protein + saðlýklý karbonhidrat

Vücudun düzgün çalýþabilmesi için enerji ve proteine ihtiyacýný doðru besin kaynaklarýndan karþýlamaya özen gösterin. Yemekleriniz için doðru kombinasyonu üretin ve proteinlerin vücutta enerji üretimini saðlayan ve zor sindirilen karbonhidrat türü olan kompleks karbonhidratlar ile birlikte tüketin. Sofranýzda tam tahýllý ekmek, makarna, pirinç gibi karbonhidratlara yeterli miktarda yer vermeniz ve bu kompleks karbonhidratlarýn yanýnda ýzgara veya fýrýnda piþmiþ yaðsýz et, tavuk, hindi ya da balýk gibi protein kaynaklarý tüketmeniz sadece kilonuzu korumanýza yardýmcý olmaz, kan þekeri ve kan kolesterolü üzerinde de olumlu etkiler yaratýr.

Sofranýzý renklendirin

Saðlýklý bir yaþama merhaba demenin yolunun doðadaki renkleri sofraya taþýmaktan geçer. Tek tip beslenme birçok saðlýk sorununa neden olabilir. Bu nedenle sofranýzýn renkli olmasýný saðlamalýsýnýz. Beslenme alýþkanlýðýnýza temel besin gruplarýný katarak, beyazlardan (süt ürünleri) kýrmýzý ve kahverengilere (et çeþitleri), sarýlardan (tahýl ürünleri) gökkuþaðýna (sebze ve meyveler) kadar tüm renkler sofranýzda olmalýdýr.

Yemek yemeyi bir seremoni haline getirin

Her saniyenin kýymetli olduðu yoðun hayat temposuyla bireyler ayaküstü atýþtýrmalarla öðünleri geçiþtirme yoluna gidebiliyor. Saðlýksýz beslenmeyle birlikte kilo sorunlarýný beraberinde getiren bu düzene dur deyin. Yemek yemek için kendinize daha fazla vakit ayýrýn ve öðünleri en az 20 dakikada bitirme alýþkanlýðý kazanmaya çalýþýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen