ARA

Sarýmsak Tüketmek Ýçin 8 Neden

Sarýmsak Tüketmek Ýçin 8 Neden Yemeklerde, salatalarda, mezelerde ve soslarda verdiði o harika lezzet ile sarýmsaða bayýlýrýz.



1.     Sarýmsak yaklaþýk 30 adet sülfür bileþiði, çeþitli enzimler ve amino asitler, flavonoidler mineraller, A vitamini , B ve C vitaminleri içermektedir.

2.     Sarýmsak, prebiyotik özellikteki bir besindir. Yani probiyotikler dediðimiz vücut için faydalý bakterilerin etkinliðini ve sayýsýný arttýrmaya yardýmcý olur. Dolayýsýyla sarýmsak, baðýþýklýk sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.Vücudun savunma mekanizmasýný güçlendirmesi özelliðinden dolayý sarýmsak düzenli tüketilmelidir.

3.     Hem vitaminler, mineraller ve diðer zengin besin içeriðinden dolayý hem de prebiyotik özelliðinden dolayý sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

4.     Sarýmsak kolesterol problemine de iyi gelmektedir. Kandaki iyi huylu kolesterolü (HDL) yükseltip, kötü huylu kolesterolü (LDL) ve trigliseriti düþürmektedir.

5.     Tansiyonu yüksek olan kiþiler de, sarýmsaðý düzenli tüketmeye çalýþmalýdýr; çünkü sarýmsak tansiyon düþürücü etkiye sahiptir.

6.     Kansere karþý da koruyucudur. Yapýlan bilimsel çalýþmalar; düzenli sarýmsak yiyenlerin, sarýmsak yemeyenlere oranla mide kanserine % 50 daha az yakalandýðý göstermiþtir.

7.     Damar sertliði sorununa karþýn sarýmsak iyi bir koruyucudur.

8.     Kan þekerinin dengelenmesinde yardýmcý rol oynar.

Sarýmsak sigaranýn, kirli hava koþullarý ve çeþitli kimyasallarýn vücuda verdiði zararlý etkilerin giderilmesi içinde çok önemlidir. Vücutta biriken toksinlerin atýlmasýnda yardýmcý görev alýr.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen