ARA

Yýlbaþýnda Kilo Aldýrmayan Lezzetli Sofralar

Yýlbaþýnda Kilo Aldýrmayan Lezzetli Sofralar Yaklaþan yýlbaþý, hazýrlanacak ziyafet sofralarý ve eðlenceler için geri sayým þimdiden baþladý.


Güne sabah kahvaltýdan itibaren dikkat ederek baþlayýn. Süt + yulaf ezmesi veya süt + meyve veya 2 ince dilim tam buðday ekmeði + 1 dilim peynir ile yapýlmýþ yaðsýz tost + mevsim yeþilliklerinden oluþan hafif bir kahvaltý ile güne baþlayýn.

Öðle yemeði tercihinizi zeytinyaðlý sebze yemeði + ayran + az çorba veya az çorba + salata gibi yine hafif besinlerden yana kullanýn.

Akþam için hazýrlýklar hýzla devam ederken ufak ara öðünlerinizin aklýnýzdan çýkmasýna izin vermeyin. Ara öðünler akþam yemeðine aç oturmanýzý engelleyerek akþam yemeðinde daha çabuk doyum saðlayacaktýr.
Yemekleri yavaþ yavaþ ve iyice çiðnemek ve yemekle beraber tüketilecek 1-2 su bardaðý su daha çabuk ve az yiyerek doymanýza yardýmcý olacaktýr.

Ve günün en önemli öðünü akþam yemeði: Akþam yemeðinin mutlaka karbonhidrat-protein ve yaðdan dengeli bir öðün olmasýna dikkat edin. Bunun için sofranýzda 4 temel besin grubuna yer vermelisiniz. ( et-süt-tahýl-sebze/meyve )

Kýrmýzý et yerine hindi-kaz-ördek-tavuk-balýk tercih edin. Piþirme yöntemi olarak yað ilave edilmeden ve ýzgara-haþlama-buðulama-fýrýnda veya yaðsýz tavada piþirme gibi saðlýklý yöntemler tercih edilmelidir.

Olmazsa olmaz; hindi dolma. Hindi düþük kolesterol bakýmýndan saðlýkla tüketilebilecek bir besindir. Yýlbaþý sofralarýnda sýklýkla tercih edilen hindi dolma pirinç yerine bulgur ile hazýrlayabilirsiniz.

Yýlbaþý sofralarýnda ve genel beslenmemizde þarküteri ürünlerine yer verilmemelidir.

Sofrada pilav ve makarnaya mümkün olduðunca yer verilmemelidir.

Olmazsa olmaz; mezeler. Meze olarak sebze aðýrlýklý ve peynirle hazýrlanmýþ az yaðlý mezeler tercih edin.

Yüksek yað içerikli cipsler, çekirdekler, çikolatalar yerine ölçülü olmak koþuluyla saðlýklý tohumlar dediðimiz kuruyemiþler, taze-kuru meyveler tüketin.

Olmazsa olmaz; tatlý. Yemekten 1 saat sonra tüketilmelidir. Aðýr ve þerbetli tatlýlar yerine meyve ve süt tatlýlarý her zaman tercihiniz olsun.

Ýçkiye yer vermek için yememezlik yapmayýn. Alkol kan þekeri düzeylerinizi düþürerek beyine açlýk sinyalleri gönderir. Tok karnýna tüketilen alkol kana daha geç karýþacaðýndan alkol tüketimi aç karnýna olmamalýdýr.

Yýlbaþý gecesi alkol için bir kalori kotasý oluþturarak tüketiminizi sýnýrlandýrýn. Yemeðe eþlik edecek 2 kadeh beyaz veya kýrmýzý þarap en ideal alkol tercihi olacaktýr. Deðiþiklik isteyenlere þarap için alternatifler; 2 kadeh (200 ml )þampanya, 2 kadeh ( 50 ml ) likör, 1 kadeh (100 ml ) brandy, 4 kadeh (100 ml ) vermut, 1 kadeh ( 50 ml ) tekila, 1 duble ( 100 ml ) raký, 1 tek ( 50 ml ) viski, 1 kadeh ( 100 ml ) votka 1 þiþe (500 ml ) bira, 1 kadeh (10 ml ) cin.

1 Ocak’ta kahvaltýyý brunch þeklinde yapýn. Güne ara öðünlerle devam edip, akþam yemeðini erken saatlerde yapýn.

Erken uyuyun. Bütün gece yiyecekleri sindirmekle uðraþarak yorulan midenizi ve bedeninizi mutlaka dinlendirin. Bedeninizi dinlendirmek için açýk havada 30-40 dakikalýk yürüyüþler yapýn.

Midenizi rahatlatmak için rezene ve anason, bedenin dinlenmesi için ise melisa, papatya gibi bitki çaylarý tercih edin. Vücudu toksiklerden arýndýrmak için yeterli miktarda su tüketimine dikkat edin.

Unutmayýn; az yemek sizi taþýr, çok yemeði ise siz taþýrsýnýz!

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen