ARA

Zayýflatan Mucize Yeþil Mercimek ve Faydalarý

Zayýflatan Mucize Yeþil Mercimek ve Faydalarý Kurubaklagiller saðlýklý beslenmenin olmazsa olmazý yiyeceklerdir.



•     Ýyi bir bitkisel protein kaynaðýdýr. Besinlerin ýsý etkisi dediðimiz bir mekanizma ile metabolizma hýzýný hafif arttýrýr. Sindirime baðlý harcanan enerji artacaðý için kilo verme sürecinde mucizevi etki gösterir.

•     Iyi bir bitkisel karbonhidrat kaynaðýdýr. Yani vücuda kaliteli þeker verir. Özellikle zayýflarken beslenmede günlük alýnan kalori azaltýlýr. Eðer kiþi tek yönlü besleniyorsa yeterli þeker alamadýðý için buna baðlý halsizlik, yorgunluk, bitkinlik yaþayabibilir. Oysa salatalarýna ekleyeceði 2 yemek kaþýðý kadar haþlanmýþ yeþil mercimek vücuda yeterli þekeri verir ve diyete baðlý bu semptomlarýn görülme durumu azalýr.

•     Çok iyi bir lif kaynaðýdýr. Lifler bitkilerin hücre duvarýnda olan bileþenlerdir. Beslenme ile midemize girdiklerinde þiþerler ve hacim oluþtururlar. Bu durumda da az yemeye baðlý acýkma hissi azalýr yani daha tok kalarak diyete uyum süreci kolaylaþýr.

•     Mercimek baðýrsaklarda ilerlerken baðýrsak hareketlerini arttýrýr. Iyi bir metabolizma iyi bir boþaltým sisteminde geçer. Boþaltým sisteminin iyileþmesi zayýflamayý kolaylaþtýrýr.

•     Mercimek bir fitoöstrojendir. Yani vücutta kýsmi östrojen etkisi gösteren ilaç gibi bir besindir. Özellikle menopoz semptomlarýný hafifletir. Meme, rahim kanseri gibi hormon baðýmlý kanserlerden korur. Ancak bu hastalýklarýn tanýsýný alan hastalarýn bu yiyecekten kaçýnmasýnda fayda var, çünkü kýsmi östrojen etkisi bu hastalýklara iyi gelmez.

•     Mercimek çok iyi bir demir kaynaðýdýr ayný zamanda. Özellikle yumurta veya kýyma ile birlikte piþirilmesi demir açýsýndan daha da zenginleþtirir. Yanýnda bol limonlu bir salata ile tüketilmesi demirin vücutta daha iyi kullanýlmasýný saðlar.

•     Potasyum oraný yüksektir. Bu özelliði tansiyonu düþürür ve dengeler. Kiloya baðlý tansiyonu olanlarda çok etkilidir. Hem zayýflatýr hem tansiyonu düþürür.

•     Kolesterol içeriði sýfýr olan bir protein olduðu için kolesterol yüksekliði olanlar güvenle kullanabilir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen