ARA

Tuz Ölçüsünde Saðlýklý

Tuz Ölçüsünde Saðlýklý Sofralarýn baþ tacý tuz, doðru ve kontrollü kullanýlmasý gereken bir doða mucizesi.


Tuz, en temel baharat olmasýnýn yaný sýra doðru biçimde tüketildiðinde insan bedeninde bulunan sývýlarý dengeleyen, sinir ve adale sistemimizin doðru çalýþmasýný saðlayan temel bir mineral.

Tarih boyunca kutsal bir baharat olarak el üstünde tutulan, mitolojik öykülere konu olan tuz, yemeklere tadýný vermesinin yanýnda vücudun asit baz dengesini koruyan 84 mineral ve iz elementi içinde bulunduran bir doða mucizesi. Uzmanlar insan vücudunun birçok maddeyi üretip bazýlarýný da depolayabildiði halde su ve tuzu her gün belirli kalite ve miktarda almak zorunda olduðunu ifade ediyor.

Peki, zararlarý hakkýnda her gün onlarca þey okuduðumuz tuzu gerçekten tanýyor muyuz? Vücudumuzun, temel sinir sistemimizin gereksinim duyduðu tuz acaba gerçekten sanýldýðý kadar düþman mý? Hayatýn dengesi dengeli tuz tüketiminde diyen ESTUZ, çocukluktan yaþlýlýða giden süreçte saðlýklý bir yaþam için mineral tüketiminin önemine vurgu yapýyor.

Tuzun dengeli kullanýmýna dikkat çekerek; “Tuz vücutta su tutar. Damarlarýn kasýlmasýnda diðer hormonlarla birlikte tuzun etkisi vardýr. Bu nedenle tuz fazla alýndýðýnda hem vücudun su tutulmasý hem de damar kasýlmasý nedeniyle tansiyon yükselir. Vücudun belirli oranda tuz ihtiyacý vardýr. Tuz eksikliði ise tansiyon düþüklüðüne neden olur, halsizlik ve baþ dönmesi oluþur” dedi.

Sinir Sisteminin Pili…

Nöroloji uzmanlarýnca sinir sistemi için önemli iyonlar arasýnda yer aldýðý ifade edilen sodyum, sinir uyarýlarýný iletmeye yardýmcý olur, kaslarýn çekilmesini ve gevþemesini etkiler. Saðlýkçýlar, yetersiz tuz alýmýnýn halüsinasyon, sinir bozukluðu, kas krampý ve kalça kemiði kýrýklarýna yol açabileceðini ifade ediyor. Eriþkin bir insanýn günlük tuz ihtiyacý 6-8 gram kadar. Ancak sýcak havalarda ya da aðýr fiziksel çalýþma þartlarýnda bu miktar 10 grama kadar çýkabiliyor. Tuz insan bedeninin içerisindeki sývýlarý dengeleyici özellik taþýyor. Gerekli miktarda su aldýðýmýz durumlarda bile, tuz eksikliðinden dolayý vücudumuzdaki su miktarý tehlikeli bir þekilde normalin altýna inebiliyor.

Tuz’dan gelen saðlýk…

Tuz, ayný zamanda geçmiþi antik çaðlara kadar dayanan bir rahatlatýcý. Tuz kullanýlarak hazýrlanan banyolar, eskiden beri doðal bir terapi ve hatta bazý alerjilerde iyileþtirici yöntem. Tuzlu su buharý teneffüs etmek solunum yollarýný rahatlatýrken, burun týkanýklýklarý, boðaz sorunlarýnda tuzlu su kullanýmý yaygýn bir tedavi yöntemi.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen