ARA

Bakvala Satýn Alýrken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bakvala Satýn Alýrken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Tatlý konusunda geniþ bir kültüre sahip olan ülkemiz insanýnýn en fazla tükettiði tatlýlarýn baþýnda baklava geliyor.


Araþtýrmalara göre, 100 kiþiden 94'ü baklava tüketiyor. Baklavanýn ardýndan en çok tercih edilen tatlý ise kadayýf.

Özellikle bayramlarda ve özel günlerde talebin yoðun olduðu baklavayý alýrken vatandaþlarýn çok bilinçli olmasý gerektiðini 'Önce rengine baksýnlar. Bir dilim istesinler, koklasýnlar. Koklamak tatmanýn yarýsýdýr. Eðer mis gibi fýstýk, ceviz, tereyaðý kokuyorsa tamam. Bir de þerbetin dibine baksýnlar. Eðer tepsinin dibinde çok þerbet göllenmiþse, o zaman baklavaya deðil, tatlýya para veriyorlar demektir. Biraz ýsýtsýnlar. Kalitenin önceden ödenen bir bedeli vardýr. Halkýmýz çok bilinçli olsun. Gerçekten Türkiye'ye her türlü ham madde giriyor. Bizler ustayýz, sanatkarýz. Baklavacýlýk bir sanattýr. Baklavayla tatlýyý ayýrt etsinler' dedi.

Görerek test edin!

Ýyi baklava, daha vitrinde kendisini belli eder. Ýyi piþmiþ baklavanýn rengi, altýn sarýsýna çalar. Eski ustalar, buna 24 ayar altýn rengi derlermiþ. Ayrýca baklava diri görünmeli, iþtah kabartmalý.

Baklava tepsisinin boþalan yerlerinde fazla þerbet birikmiþse, baklavanýn aðýr çekmesi için gereðinden fazla þerbet verilmiþ olabilir. Ýyi baklavada þerbet kararýnca olmalý, baklavayý hem kilo olarak, hem tat olarak aðýrlaþtýrmamalý.

Duyurak test edin!

Ýyi bir baklavaya çatal batýrýldýðýnda, bir hýþýrtý duyulur. Bu, yufkanýn ince açýldýðýný ve baklavanýn iyi piþtiðine iþarettir. Yufkasý ne kadar ince açýlmýþ olursa, baklava o kadar iyi olur.

Koklayarak test edin!

Baklava aðza yaklaþtýrýldýðýnda, buruna mis gibi sade tereyaðý, harç olarak kullanýlan ceviz veya fýstýðýn kokusu gelmeli. Ýyi baklava, her þeyden önce iyi malzemeden oluþur.

Tadarak test edin!

Baklavanýn iyisi, kötüsü, asýl yenmesi sýrasýnda belli olur. Ýyi baklava aðýzda daðýlýr; damakta eþsiz bir tat býrakýr; mideye de dokunmaz .

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen