ARA

Vücudumuzu Temizleyen Toksinsavarlar

Vücudumuzu Temizleyen Toksinsavarlar Zehirleri vücudunuzdan temizleyin...


Yeþil Erik; Sindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalýþmasýný saðlayan yeþil erik, sindirilebilir lif açýsýndan zengin olduðundan, mide gazý, kabýzlýk ve gaz problemi yaþamamýzý da önler. Baðýþýklýk sisteminin oluþmasýnda ve korunmasýnda etkilidir. Yüksek miktarda antioksidan içerdiði için, vücut içi hasarý önler. Akciðerler bakýmý ve saðlýðýnda etkilidir: Yeþil erik yiyenlerin astým, akciðer kanseri, soðuk algýnlýðý, öksürük ve kronik akciðer sorunlarýndan uzak kaldýðý araþtýrmalarca saptanmýþtýr. Yeþil erikte bulunan C vitamini vücudumuzda bað dokularýnýn sýký kalmasýnda yardýmcý olur. Böylece vücudunuzun sýký, genç, saðlýklý ve uygun görünümlü olmasýný saðlar.

Semizotu; Semizotunun içeriðinde bulunan yüksek miktarda omega-3 yað asidi onu diðer yeþil yapraklý sebzelere göre hissedilir bir þekilde ön plana çýkarýyor. Semizotunda ki asýl mucize; enerji deðeri, çok düþük neredeyse sýfýr kalori olmasýna raðmen; omega-3 yað asidi açýsýndan son derece zengin olmasý. Bu kadar düþük enerji içermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) yað asitleri açýsýndan bu kadar zengin ve iþlevsel olmasý þaþýrtýcý bir durum. Omega-3 yaðasidi, beslenmemizin iþlevsel ve kaliteli olmasýný saðlayarak, saðlýðýmýzý korur ve geliþtirir. Günlük beslenmemiz içinde yeterli miktarda omega- 3 yað asidi, kardiovasküler hastalýk riskinizi azaltýr, otoimmün sistemimizi geliþtirir. Ayrýca omega-3 yað asidini yüksek düzeyde aldýðýnýz zaman; kanda bulunan yað olarak tanýnan Tirigliserit miktarýný düþürücü etki gösterir. Yeterli miktarda ve düzenli omega- 3 yað asidi alýmý ayrýca tümör büyümesini inhibe ederek toksin savar özellik gösterir. Semizotu, omega- 3 yað asidi ile birlikte ayný zamanda diyet lifi, vitaminler, ve mineraller yönünden de oldukça zengindir. Mükemmel bir A vitamini kaynaðý olan semizotu, yeþil yapraklý sebzeler arasýnda en deðerli olanýdýr. A vitamini, bilinen güçlü doðal bir antioksidandýr ve görme için gereklidir. A vitaminini önemli iþlevleri arasýnda; saðlýklý mukus zarýnýn ve cilt bakýmý için de gereklidir. Semizotu C vitamini açýsýndan da zengin bir kaynaktýr. Bazý kompleksler riboflavin, ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir. Bahar mevsiminin enerji içermeyen en güçlü toksinsavar yiyeceði; semizotudur. Bahar mevsiminde semizotunu her gün her öðünde tüketmeye özen göstermeliyiz. Çið semizotunu; çeþit çeþit salatasýný yapabilir, söðüþ olarak tüketebilirsiniz ya da yoðurtla karýþtýrýp tüketebiliriz. Ayrýca zeytinyaðlý veya kýymalý semizotu olarak da yemeðini piþirebilirsiniz.

Yeþil çay; Tanen ve kateþin gibi bir takým antioksidanlar içeren çay ayný zamanda bir miktar da kafein içerir. Kafeinin ufak dozda olan doping etkisi hayata artý deðer katar. Yeþil çay ayrýca; magnezyum, potasyum da içerir. Magnezyum sakinleþtirir, stresi azaltýr, insülin hormonunun çalýþmasýný destekleyerek kanda þeker dengesini saðlar. Potasyum; hayati önem taþýyan bir mineraldir. Vücutta ki su ve mineral dengesini saðlar. Besinlerin hücre içine taþýnmasýnda, sinir sisteminde ki mesajlarýn iletilmesinde potasyumun önemli görevleri vardýr. Yeþil çayýn içerdiði yoðun flavonoidler; antikanserojen özellik göstererek vücudu korurlar ve metabolizmanýn çalýþmasýna destek saðlayarak ödemi azaltýr.

Ananas; Ýçeriðinde ki bromolin maddesi ile metabolizmamýzý hýzlandýran ve zayýflamamýza yardýmcý olan ananasý sýk sýk yemeliyiz. Ananas da ayrýca folik asit ve C vitamini de bol miktarda bulunur. Hücre yenilenmesine katkýsý ve baðýþýklýk sistemini güçlendiren etkilerini göz önüne aldýðýmýzda ananas en güçlü toksinsavarlardan birtanesidir.   

Limon; 4 mevsim tüketilen turunçgil çeþidi olan limon, yaz kýþ soframýzýn vazgeçilmezi olmalýdýr. Yoðun C vitamini içermesi baðýþýklýk sistemimizi güçlü tutmak, ciltteki elastik dokuyu güçlendirmenin yanýnda, demir emilimini arttýrarak bizi demir eksikliði anemisinden korur. Ayrýca A vitamini ve folik asit de içeren limon hücre yenilenmesinde yardýmcý da olur. En iyi toksin savalardan biridir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen