ARA

Bahar Yorgunluðunu Beslenerek Yenin!

Bahar Yorgunluðunu Beslenerek Yenin! Bahar aylarýnda beslenmenin önemi.


Az ve sýk beslenin… Her besin tüketiminden 3 saat sonra kan þekeri düþmeye baþlar. Açlýk süresi uzadýkça kan þekerinde oluþan düþmeye paralel yorgunluk düzeyi artar. Öðünlerde aþýrý miktarda besin tüketmek yerine az ve sýk beslenmek, kan þekerinizde oluþacak dalgalanmalarý azaltacaðýndan ötürü kendinizi daha iyi hissetmenizi saðlar.

Günde en az 2 litre su için… Vücutta su oranýnýn azalmasý, halsizlik ve yorgunluða yol açabilir. Vücuttan su kaybýný engellemenin en kolay yolu susuzluk hissinin oluþmasýný beklemeden su içmektir. Bahar aylarý boyunca günde en az 2 litre su içmek gereklidir.

Kan þekerinizi hýzlý yükselten besinlerden kaçýnýn… Kan þekerini hýzlý yükselten besinler, ayný zamanda kan þekerini daha hýzlý düþürür. Kan þekerinde meydana gelen hýzlý düþüþ, bahar yorgunluðunun artmasýna yol açabilir. Bu nedenle beyaz un ve beyaz þeker içeren ve kan þekerinde dalgalanmalara yol açan besinlerden mümkün olduðunca uzak durmanýz gerekir.

Aðýr yemeklerden kaçýnýn… Kýzartma ve kavurma gibi yüksek yað içeren ya da hamur iþleri gibi sindirimi zor gýdalardan bahar süresince uzak durmanýz saðlýklýdýr. Bu tür yiyecekler, öðün sonrasý uykunuzun gelmesine neden olabilir.

Günde en az 5 porsiyon taze meyve-sebze tüketin… Yapýlan araþtýrmalar, kaliteli bir yaþam için günde 5 porsiyon çið sebze ve meyve tüketilmesi gerektiðini ortaya koymuþtur. Sebze ve meyvelerde bulunan vitamin, mineral ve antioksidanlar vücudun daha enerjik olmasýný saðlamanýn yaný sýra, çevresel faktörler nedeniyle oluþan hücre yaþlanmasýný da yavaþlatýr.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen