ARA

Hadi Yeþil Erik Yiyelim

Hadi Yeþil Erik Yiyelim Yeþil erik baharýn geldiðinin, yazýn yaklaþtýðýnýn ilk habercisidir.


Her gün mutlaka almamýz gereken vitamin olan C vitamini yeþil erikte bol miktarda var. Erikte ayrýca; göz ve cilt saðlýðýnda büyük görevleri olan A vitamini, kanýn akýþkanlýðýnda görevli K vitamini, osmalit basýnç ve su dengesini saðlayan sodyum, potasyum minerali, stres karþýtý mineral olan magnezyum da erikte önemli ölçüde bulunuyor. Ayrýca Kalsiyum da içeren erik, demir açýsýndan da oldukça zengin. Yoðun lif yapýsýna da sahip olan eriðin sindirim sistemi üzerinde ki etkisi tartýþmasýz çok büyük.

Yeþil erik vücudumuzda neler yapar?

Sindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalýþmasýný saðlar, kabýzlýðý önler. Yeþil erik sindirilebilir lif açýsýndan zengin olduðundan, mide gazý, kabýzlýk ve gaz problemi yaþamamýzý da önler.   

Baðýþýklýk sisteminin oluþmasýnda ve korunmasýnda etkilidir

Diþ Bakýmý: Düzenli olarak kütür kütür yeþil erik yemek diþ etlerini güçlendir. Diþ saðlýðýnýn oluþmasýnda ve korunmasýnda etki gösterir.

Demir Eksikliðini önlemek ve tedavi sürecinde yardýmcýdýr. Yeþil erik vücutta kan yapmasýna yardýmcý olur. Ayrýca, anemi gibi kýrmýzý kan hücrelerinin eksikliði ile ilgili hastalýklar erikteki zengin C vitamini ve demir içeriði nedeniyle engellenmekte etkili olmaktadýr.

Fit ve sýký bir vücut için erik. Bað dokusunu güçlendirmekte ve böylece daha sýký bir vücuda sahip olmakta yeþil erik etkilidir. C vitamini insan vücudunda bað dokularýnýn sýký kalmasýnda yardýmcý olur. Böylece vücudunuzun sýký, genç, saðlýklý ve uygun görünümlü olmasýnda yardýmcýdýr.   

Kilo vermek istediðinizde de yeþil erik tüketin. Yeþil erik tükettiðinizde kan þekeri düzeyleri olumlu etkilenir. Erik yedikten sonra kan glikozu ortada görünmektedir. Kan þekeri ne kadar dengeli seyrederse kilo vermek o kadar dengeli ve sürekli olur.

Vücut içi hasarý önler; Yeþil erik yüksek miktarda antioksidan içerdiði için, beyin ve kanda yað iç zarýn zarar görmesini önler.

Akciðerler bakýmý ve saðlýðýnda etkilidir: Yeþil erik yiyenlerin astým, akciðer kanseri, soðuk algýnlýðý, öksürük ve çok kronik akciðer sorunlarý gibi akciðer sorunlarýndan uzak kaldýðý araþtýrmalarca saptanmýþtýr.

Yaþlýlarda düzenli olarak yeþil erik tüketmenin görme sorunlarýný önlediði düþünülmektedir.   

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen