ARA

Ýþ Hayatýnda Yanlýþ Beslenme

Ýþ Hayatýnda Yanlýþ Beslenme Beslenme uzmanlarý, dengeli bir kahvaltýnýn metabolizmayý yüzde 8 oranýnda hýzlandýrdýðýný söylerken, bu durumu yaðlarýn yakýlmasý açýsýndan bir avantaj olarak görüyor.


Uzmanlara göre, ideal bir kahvaltý için kepekli bir dilim ekmekle biraz peynir ya da süt eklenmiþ kepekli kahvaltý gevreði, hem gereken enerjiyi, hem B vitaminlerini, hem de bitkisel lifleri saðlayabiliyor. Uzmanlar, bir salata ve diyet içecekle geçiþtirilen öðle yemeklerini ise þiþmanlama kaygýsýyla açýklamanýn zor olduðunu belirterek þu tavsiyelerde bulunuyor:

"Salatayý yedikten yarým saat sonra tekrar acýkacaðýnýz ve kantinden bol kaþarlý ve sucuklu bir tost isteyeceðiniz ortada. Arkadaþlarýnýzla birlikte çýktýðýnýz öðlen yemeðine iþyerinin sorunlarýný taþýrsanýz yediðinizden lezzet alamazsýnýz. Hele bir yandan iþle uðraþýyor bir yandan da yemek yiyorsanýz sonuç daha kötü olur. Acilen okunmasý gereken bir metni okurken adeta kendinizi kaybetmiþ gibi atýþtýrmanýz iþten bile deðildir. Bu þekilde neyi ne kadar yediðinizi anlamanýz imkansýzdýr. Yapýlacak en iyi þey, çalýþma ve yemek saatlerini ayýrýp, acele etmeden iyi çiðneyerek yemektir."

Beslenme uzmanlarý, rahatlamak amacýyla içilen kahve ya da asitli içeceklerden kaçýnýlmasýný, bunun yerine ýhlamur, limon, nane, adaçayý ve papatya çaylarýnýn tercih edilmesini isterken, "Günboyu içilen meþrubatlar ya da çaylar vücudun suya duyduðu ihtiyacý ortadan kaldýrmaz. Ayrýca suyu bol tüketmek toksinlerin atýlmasý ve stresin önlenmesinde de önemli rol oynar" diyorlar.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen