ARA

Mucize Besin Enginar

Mucize Besin Enginar Enginar için mucize bir besin dersek abartmýþ sayýlmayýz.


Enginarýn yüksek miktarda antioksidan içerdiði doðrulanýyor. Enginarýn içeriðinde bulunan quersetin ve rutin isimli antioksidanlar kansere karþý vücudumuzu koruduðu gibi ayný zamanda da kalbi güçlendiren özellik gösteriyor.

Enginarda bulunan cyanic asit adlý madde kötü kolesterolü düþürüyor ve iyi kolesterolün salgýlanmasýný arttýrýyor. Bu da kalp damar saðlýðý için ilaç niteliðinde bir fayda demek.

Enginarda bulunan yüksek oranda lif yapýsý kan þekerinin dengelenmesinde etkilidir. Þeker hastalarý için zeytinyaðlý veya etli yapýlmýþ enginar yemeði, beslenme kalitesini çok güçlendirir. Þeker kontrolünde pozitif etki gösterir.

Enginarýn karaciðeri güçlendirdiði savý, yeni çalýþmalarda da doðrulanýyor.

Enginar yüksek tansiyona karþýda vücudumuzu güçlendiriyor. Enginarýn yapýsýnda bulunan potasyum minerali vücutta bulunan sodyum- potasyum dengesinde etkili olup, tansiyonun normal seviyelere gelmesinde etki ettiði saptanmýþ.   

Enginardan en büyük faydayý saðlamak için; mevsiminde öðlen veya akþam yemeðinde tüketmeliyiz. Zeytinyaðlý enginara ilave edilen; havuç+ patates+ bezelye içeren garnitür besin deðerini ve lezzetini arttýrýr. Ayrýca kuþbaþý etli bir garnitür hazýrlayýp, etli enginar yapýp, ana yemek olarak da tüketebilirsiniz. Enginarýn kabuðunu soymadan yapýlan enginar dolmasý da Türk yemeði klasiklerimizden biridir. Enginarý salata þeklinde de tüketebiliriz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen